Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVO S GRANICE

VIDEO Reporteri Večernjeg lista na kolodvoru u Mađarskoj: Stigao novi vlak s izbjeglicama iz Ukrajine

Foto: Marin Penavić
1/3
04.03.2022.
u 11:13

Na kolodvoru se već nalazi veći broj ljudi, među kojima su i volonteri koji su Ukrajince dočekali s hranom i pićem

Zbog ruske invazije na Ukrajinu već danima traje i humanitarna kriza. Stotine tisuća Ukrajinaca moralo je napustiti svoje domove, a već ih je blizu milijun pobjeglo iz Ukrajine dok još nije poznato koliko je građana razmješteno iz svojih domova unutar granica zemlje.

Većina Ukrajinaca bježi prema najbližim zemljama, najviše u Poljsku, ali i u Mađarsku, Rumunjsku...

Večernjakovi reporteri i danas se javljaju uživo u blizini ukrajinske granice. Na željeznički kolodvor u mađarski grad Záhony stigao je danas prijepodne jedan od vlakova koji je doputovao s ukrajinskim izbjeglicama.

Ukrajinci, većinom žene i djeca, izlaze s kovčezima i torbama, a neki su sa sobom poveli i kućne ljubimce. Na kolodvoru se već nalazi veći broj ljudi, među kojima su i volonteri koji su Ukrajince dočekali s hranom i pićem. 

Osim toga, iz Varaždina i Zagreba krenula je jutros humanitarna pomoć koja će dočekati Ukrajince na granici. 

Na samom graničnom prijelazu između Ukrajine i Mađarske manja je gužva nego prijašnjih dana, a na ulasku u Mađarsku organizirani su autobusi koji Ukrajince prevoze do prihvatilišta. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Rusi preuzeli kontrolu nad nuklearnom elektranom u Ukrajini: Izbio požar na centru za obuku kod nuklearke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije