Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

VIDEO Rusi napali ukrajinski aerodrom, pogledajte žestok napad u kojem je oštećen i SU-27

12.06.2024.
u 15:36

Snimku je načinila promatračka ruska bespilotna letjelica na čije djelovanje već neko vrijeme upozoravaju analitičari, točnije činjenicu da takve letjelice bez problema nadziru ukrajinske vojne aerodrome i druge položaje stotinama kilometara udaljene od bojišta. To je, po njima, znak slabljenja ukrajinske protuzračne obrane.

Ruski telegram kanali objavili su snimke napada balističkim projektilom Iskander na aerodrom Mirgorod u kojem su, kako tvrde teško oštetili jedan ukrajinski zrakoplov SU-27, a lakše još dva takva zrakoplova koji su bili parkirani na aerodromu udaljenom oko 300 kilometara od prve linije bojišta.

Snimku je načinila promatračka ruska bespilotna letjelica na čije djelovanje već neko vrijeme upozoravaju analitičari, točnije činjenicu da takve letjelice bez problema nadziru ukrajinske vojne aerodrome i druge položaje stotinama kilometara udaljene od bojišta. To je, po njima, znak slabljenja ukrajinske protuzračne obrane, pa ne čudi što saveznici nastoje Ukrajini hitno osigurati nove protuzračne sustave, naročito Patriote.

Ukrajina svoje avione često premješta sa aerodroma na aerodrom, prilikom svake zračne uzbune, no Iskander se lansira s mobilnog lansera koji može biti odmah uz liniju bojišta, a 300 kilometara preleti za dvije minute (brzina mu je od 6,2 do 7,6 Macha) tako da je vremena za reakciju u ovom slučaju bilo malo.

Također su danas Rusi objavili i snimku napada Iskanderom na ukrajinski S-300 sustav protuzračne obrane u blizini istog grada kojom prilikom su stradali mnogi dijelovi tog skupog i važnog sustava. Također je cijela akcija koordinirana i nadzirana iz ruske bespilotne letjelice.

Inače, od početka mjeseca snimke potvrđuju stradavanje višebojnih zrakoplova na aerodromima. Rusi su objavili ovih dana i snimku koja prikazuje uništenje aviona Su-25 na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti. Avion je pogođen bespilotnom letjelicom Lancet, a nekoliko dana ranije, 6. lipnja, nastala je i snimka koja prikazuje napad istom letjelicom na još jedan parkirani SU-25, ovaj put na aerodromu Krivoy Rog.

Ukrajina je prije nekoliko dana objavila satelitske snimke koje prikazuju oštećenje najmanje jednog SU-57 ruskog zrakoplova, na aerodromu Akhtubinsk u Rusiji, 600 kilometara od bojišnice. Napad na ovaj aerodrom izvele su tri ukrajinske bespilotne letjelice kamikaze.

Ključne riječi

Komentara 12

SE
Serengeti
19:47 12.06.2024.

Gdje je @Nenad da nam kaže da su to bile samo makete... 🤣😂

NE
NenadNikolicCroatia
22:52 12.06.2024.

Ruski zamjenik ministra obrane Timur Ivanov je uhićen zbog korupcije i sproveden u istražni zatvor. Od dana okupacije Bakhmuta prošle godine ruska vojska je napredovala 8 (osam) kilometara i trenutno se bori u predgrađima Chasiv Yara. Na tom pravcu Rusii su okupirali Ivanivske a ruske prednje postrojbe su došle do obala kanala koji ide kroz Chasiv Yar koji predstavlja prepreku daljnjem napredovanju. Za vrijeme osam kilometarskog prodora ruska vojska je imala oko 50% vojnika izbačenih iz stroja. Da bi popunili ogromne gubitke Rusi unovačuju u Ugandi, Burundiju, Ruandi, Kongu afričke vojnike za 2200 dolara svakog mjeseca onima koji prežive i dalje se bore što je za afričke prilike ogroman novac.

NE
NenadNikolicCroatia
08:38 13.06.2024.

Još jedan ruski S-400 protuzračni sustav na Krimu je oštećen. Vovčansk, Harkivska oblast, ukrajinske snage oslobodile dio urbanog podučja. Prema ukrajinskim vojnim kartama i geolokacijskih podataka s fotografija oko jedne trećine grada na zapadu i sjeveroistoku je oslobođeno. Dio ruskih postrojbi je u toj velikoj akciji ostao opkoljen i bez snabdjevanja hranom vodom i municijom pa je došlo i do predaje ukrajinskim snagama. Prvi puta od početka ruske "specijalne vojne operacije" ukrajinsko lovačko zrakoplovstvo napalo je na vojne ciljeve na državnom teritoriju Rusije, sjeverno od ukrajinskog grada Harkova. Zračni avionski napad je izveden na ruske zapovjedne centre i veliko skladište municije kod ruskog grada Belgoroda izazvavši požare i detonacije municije. Ukrajinci su dovukli i dijelove mostovnih konstrukcija što ukazuje da će ići dublje u teritorij Rusije. Ukrajinska mobilizacija je uspješno provedena i odazvao se šest puta veći broj vojnika nego za svih prethodnih mjeseci 2024. godine u ukrajinsku vojsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije