Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGI GA KRITIZIRAJU

VIDEO Širi se nova snimka Bidena: Odlutao je od svjetskih lidera, Meloni ga pozvala da se vrati

G7 summit
Foto: Michael Kappeler/DPA
1/6
14.06.2024.
u 09:22

Zamjenik tajnika za tisak Bijele kuće, Andrew Bates, stao je u obranu predsjednika tvrdeći da je isječak iskrivljen

Američki predsjednik Joe Biden odvojio se od skupine svjetskih lidera tijekom demonstracije skakanja s padobranom na summitu G7 u južnoj Italiji u četvrtak, a premijerka zemlje domaćina Giorgia Meloni pozvala ga je da se vrati. Dok su čelnici najbogatijih svjetskih demokracija pljeskali večernjoj prezentaciji padobranstva, pozornost 81-godišnjeg američkog predsjednika vidno je odlutala s mjesta na koje su ostali gledali.

Odmaknuo se nekoliko koraka od svojih kolega, okrenuo na drugu stranu te, kako se čini, nešto govorio časniku koji je pakirao padobran. U tom je trenutku Meloni prišla Bidenu. Dotaknula je njegovu desnu ruku kako bi mu dala do znanja da je vrijeme da se ponovno pridruži grupi. Ostali čelnici okupili su se oko američkog predsjednika kako bi se fotografirali, a Biden je stavio svoje prepoznatljive sunčane naočale.

Zamjenik tajnika za tisak Bijele kuće, Andrew Bates, stao je u obranu predsjednika tvrdeći da je isječak iskrivljen. "Čestita jednom od padobranaca i diže palac gore", poručio je Bates govoreći o Bidenu, navodi NY Post.

Snimka se proširila društvenim mrežama, a mnogi su kritizirali američkog predsjednika te isticali kako su svjetski čelnici postali dadilje. "Summit G7 upravo je postao vrtić G7", "Svjetski lideri postaju dadilje", "Svjetski čelnici vode djeda oko summita G7", "Do kada će mu dopuštati da nas sramoti?", "Trebamo Trumpa nazad", pisali su neki. 

Unatoč brojnim negativnim komentarima, bilo je i onih koji brane Bidena: "On nije odlutao, već je dizao palac gore drugim padobrancima. Bio je i trenutak u videu u kojem su drugi svjetski čelnici gledali u istom smjeru kao i Biden", "Pričao je s nekim". 

 

GALERIJA U Njemačkoj postavljene skulpture hrvatskih velikana: Možete li prepoznati svih šest?
G7 summit
1/20

Komentara 1

DR
Drinko
12:13 14.06.2024.

Amerikanci u povijesti nisu imali lošijeg predsjednika ako ponovno glasaju za njega onda Amerika i zaslužuje da bude 2-3 sila .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije