POLITIČARKA I ROKERICA

VIDEO Katarina Peović oduševila na koncertu Alena Vitasovića: A njezin stari rock hit sigurno svi znate

Katarina Peović na pozornici
Barbara Trbojevic/Katarina Peović/Facebook
13.10.2024.
u 08:58

Ono čime se ponosim, a vezano je uz taj bend, to je što smo bile perfekcionistice i da smo za to vrijeme svirale poprilično dobro, tvrdi Peović

Iako je danas najpoznatija kao bivša saborska zastupnica, Katarina Peović 90-ih godina prošlog stoljeća imala je imidž gitaristice i rokerice, na što je podsjetio Alen Vitasović koji ju je prije nekoliko dana pozvao na pozornicu za vrijeme svog koncerta. Najdulji angažman imala je kao gitaristica u bendu Maxmett s kojim je izdala album "Mačke vole grebati" 1991. godine. Uz nju, sastav su činile Kristina Tina Rupčić (vokal), Dijana Derkač (bubnjevi), Nela Andrić (bas gitara) i Mersiha Velić (klavijature).

Osim albuma, snimile su i tri obrade pjesama Divljih jagoda u suradnji s gitaristom tog benda, Seadom Lipovačom. Prepjevale su "Motori", "Moja si", koja se u njihovoj obradi zvala "Tvoja sam", te "Kako si topla i mila" koju su preimenovale u "Ti baš ti". Za kompilaciju domoljubnih pjesama Rock za Hrvatsku N°2, snimaju pjesmu "Ovo je moja zemlja".

"Naš bend nije bio toliko politički artikuliran, ali smo bili perfekcionisti u našem nastupu. Meni je žao što nismo bili više politički aktivni, ali nisam htjela nametati svoje stavove drugima. Ono čime se ponosim, a vezano je uz taj bend, to je što smo bile perfekcionistice i da smo za to vrijeme svirale poprilično dobro" prisjetila se Peović u intervjuu za Nacional, u kojemu je istaknula da je ponosna što je Maxmett bio jedan od najboljih ženskih bendova na ovim prostorima.

Peović je u intervjuu za Novu TV kazala da se protivila pjesmi "Mačke vole grebati" koja joj se činila prekomercijalna, a priznaje i da ju je iznenadilo što je postala takav hit. Poslušajte je u nastavku:

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 5

Avatar memento mori
memento mori
10:52 13.10.2024.

rock hit"? I "sigurno svi znamo"? 🤣🤣🤣😭😭😭 .... Btw prikazalo joj je AFŽ babu seljanku u dokumentarcu Partija

Avatar memento mori
memento mori
10:45 13.10.2024.

😏 mmda, mačke vole grebati je tribala bit politički aktivnija 🤔 jugoslovenke se mogu .....

EL
elcroata283
10:58 13.10.2024.

Držim njenu sliku u podrumu da plašim miševe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije