buknuo požar

VIDEO Snažna eksplozija kod zračne luke u Taškentu: Tinejdžer poginuo, 162 osobe ozlijeđene

Aftermath of powerful blast near airport in Uzbek capital
Foto: UZBEK GOVERNMENT/REUTERS
1/4
28.09.2023.
u 09:54

Na mjestu događaja postavljen je poseban laboratorij za istraživanje eksplozije, priopćilo je ministarstvo za izvanredne situacije

Jedna je osoba poginula, a 162 su ozlijeđene u snažnoj eksploziji u četvrtak u skladištu nedaleko od taškentske zračne luke koja je izazvala požar i izbila prozore na obližnjim stambenim zgradama, objavile su vlasti u Uzbekistanu. Tinejdžer je umro nakon što je na njega pao okvir prozora, objavilo je ministarstvo zdravstva u priopćenju, dodajući da su 24 osobe hospitalizirane, ali im nije ugrožen život. Još 138 ljudi je ozlijeđeno i ozljede su im sanirane.

Letovi su normalno funkcionirali u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu, priopćila je uprava zračne luke. Na videu i fotografijama na društvenim mrežama vidi se plamen koji se uzdiže u nebo, s ogromnim oblakom dima iznad skladišta. Uzrok eksplozije nije poznat

Na mjestu događaja postavljen je poseban laboratorij za istraživanje eksplozije, priopćilo je ministarstvo za izvanredne situacije.

"Brzim postupanjem djelatnika ministarstva za izvanredne situacije smanjuje se područje požara", dodaje se na Telegramu.

Objava na društvenim mrežama uzbekistanskog izdanja Daryo rekla je da je 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa poslano u borbu protiv požara u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli u blizini zračne luke.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Eksplozija u stanu u Puli: Ozlijeđena žena i dijete (15)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije