BRUTALNE BORBE NA PRVOJ LINIJI

VIDEO Snimka koja kruži internetom pokazuje sav intenzitet i surovost uličnih borbi u Ukrajini

Ruševine na prvoj liniji bojišta u Ukrajini
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
13.07.2024.
u 13:26

Ukrajinska vojska je objavila  4. srpnja kako se povukla s istočne strane kanala Siverskyi Donets-Donbas u kojem se nalazi i mini okrug Kanal u kojem je nastala ova snimka

Snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje sav intenzitet i surovost aktualnog rata u Ukrajini, koji traje već dvije i pol godine te je odnio više stotina tisuća života. Snimka je nastala u završnim borbama za predgrađe Kanal ukrajinskog grada Chasiv Yara u Donjecku, nedaleko Bakhmuta. To predgrađe Chasiv Yara su Rusi osvojili prije desetak dana, nakon više od mjesec dana žestokih borbi koje su taj kvart s višestambenim zgradama pretvorile u hrpu ruševina.


 

Kako stoji u opisu snimke ruski vojnik iz 98. divizije, koja je uključena u borbe na ovom području, preko improvizirane platforme puca u susjedni stan jedne uništene višekatnice. To samo pokazuje intenzitet urbanih borbi u Ukrajini gdje se doslovce vode borbe za kat po kat zgrada i svaku kuću, u kojima su veliki gubici na obje strane.


 

Ukrajinska vojska je objavila  4. srpnja kako se povukla s istočne strane kanala Siverskyi Donets-Donbas u kojem se nalazi i mini okrug Kanal u kojem je nastala ova snimka. Žestoke borbe vode se i dalje na području Chasiv Yara gdje Ukrajinci nastoje spriječiti Ruse da pređu kanal koji je sada linija obrane.

"Postalo je nepraktično držati susjedstvo kanala nakon što je neprijatelj ušao u njega, jer je to ugrozilo živote i zdravlje naših vojnika, a položaji naših branitelja su uništeni", rekao je tada vojni glasnogovornik Nazar Voloshyn za ukrajinsku televiziju.

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Ruševine na prvoj liniji bojišta u Ukrajini
1/29
Ključne riječi

Komentara 17

SE
Serengeti
16:52 13.07.2024.

U 2024-toj Ukrajinci su se "povukli" iz: 54 sela (Vesele, krokhmalne, Tabaivka, Pobeda, Sjeverne, Stepove, Tonenke, Berdychi, Nevel's'ke, Myrne, Pervomaiske, Bohdanivka, Novoakhmutivka, Semenivka, Soloviove, Novokalynove, Keramik, Arkhanhelske, Kotlyarivka, Kyslivka, Strilecha, krasne, pylna, Borysivka, Hlyboke, Morokhovets, Oliinikove, Zelen, Ohirteseve, Hatyshche, Pletenivka, Lukyantsi, Buhruvatka, Starytsia, Robotyne, Netailove, Tykhe, Klishchiivka, Andriivka, Umanske, Ivanivka, Berestove, Paraskoviivka, Staromaiorske, Novopokrovske, Heorhiivka, Novookeksandrivka, Shumy, Yasnobrodivka, sokil, voskhod, Spirne, Yurivka, Yevhenivka, Urozhaine), 5 gradića (Lastochkino, Orlivka, Ivanivske, Novomikhailovka, Ocheretyne), 1 grada (Avdiivka)

GN
GNKDZ1986
15:24 13.07.2024.

Ove je visok intenzitet rata za razliku od Hrvatske pobjedničke vojske kojoj je od Zadra do predgrađa Banja Luke trebalo 36 sati.....skidam kapu hrabrim Ukrajincima.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:16 13.07.2024.

Pentrati se po improviziranoj klimavoj platformi kao kaskader u vojničkim cokulama i pod punom vojnom opremom i ići u čišćenje ? Osim ako nije drogiran ili propagandna snimka.Njemački vojnici su 2. svjetski rat koristili Pervitin što uopće nije bila tajna.Na početku vojska nije shvaćala da je Pervitin droga. Nijemci na metu, Britanci na speedu.Tko zna na čemu su ove Orke.Trebalo bi zarobljenike testirat i na koji ih sve mogući način Putin mobilizira.Samo dalekometnim oružjem možeš tući po trijeznima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije