UHIĆENI

FOTO Dva stranca na našoj obali pokrala dijelove s čak 107 automobila: Šteta 150.000 eura

Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/4
11.07.2024.
u 13:23

Pronađen je i elektronički uređaj za provaljivanje te otuđeni električni romobil iz trgovine zbog čega se osumnjičene tereti i za kaznena djela izrade i nabavljanja sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem dvojice stranih državljanina za koje se sumnja da su počinili dvanaest kaznenih djela krađe autodijelova na području Splitsko-dalmatinske županije.

Jučer su, nakon niza krađa diljem obale, dvojica državljana Poljske, 29-godišnjak i 32-godišnjak, privedeni na području Makarske. U sklopu operativnih mjera i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici pronašli su veliku količinu otuđenih autodijelova: ogledala s retrovizora, ukrasne kape kotača, upravljačke uređaje sa softverom za automatsku regulaciju razmaka i senzor radara, rešetke dovoda zraka, prednje znakove vozila, radarske senzore, brisače. Tijekom pretrage stana i vozila pronađen je i alat te kape i marame kojima su se maskirali.

Krađe su se događale na području Splita, Mimica, Nemira, Omiša, Baške Vode, Tučepa i Makarske, a u ukupno 107 slučajeva procijenjena je materijalna šteta od oko 150 tisuća eura. Osim krađe dijelova, 32-godišnjak i 29-godišnjak osumnjičeni su i za krivotvorenje registarskih oznaka na vozilu kojim su se koristili. "Namjera je očito bila preprodaja dijelova na crnom tržištu radi ostvarenja zarade", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske. 

Foto: PU splitsko-dalmatinska

POVEZANI ČLANCI:

Naime, pronađen je i elektronički uređaj za provaljivanje te otuđeni električni romobil iz trgovine, zbog čega se osumnjičene tereti i za kaznena djela izrade i nabavljanja sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela. Obojica osumnjičenika bit će privedena pritvorskom nadzorniku uz prijavu za devet kaznenih djela krađe i dodatna kaznena djela povezana s protuzakonitim aktivnostima.

>> VIDEO Splitska policija riješila masovni slučaj krađe: Dvojica stranaca ukrali dijelove s čak 107 vozila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije