Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriomice ga skinuo

VIDEO Što to Macron radi ispod stola tijekom intervjua? Naljutio je javnost

Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.03.2023.
u 14:07

Francuzi izlaze na ulice zbog reforme koja će postepeno podići dob umirovljenja sa 62 na 64 godina, kao i općenito protiv politika vlade Emmanuela Macrona

Francuski predsjednik Emmanuel Macron skinuo je luksuzni sat sa svoje ruke tijekom televizijskog intervjua o njegovoj mirovinskoj reformi, što je, kako kažu kritičari, još jedan dokaz da je on "predsjednik bogatih", piše Telegraph. Tijekom polusatnog intervjua u udarnom terminu o njegovoj odluci da povisi dobnu granicu za odlazak u mirovinu sa 62 na 64 godine, može se vidjeti kako Macron započinje emisiju s velikim satom na lijevoj ruci. Komentatori na društvenim mrežama istaknuli su da je tada kriomice uklonio sat nakon jedanaest minuta, stavivši lijevu ruku ispod stola dok je mirno nastavio odgovarati na pitanje. Kada je vratio ruku, sata nije više bilo.

Prema France Info, riječ je o modelu BRV 1-92 francuske tvrtke Bell&Ross procijenjenom na 2400 eura (2110 funti) i nosi boje predsjedničke sigurnosne jedinice. Zadnjih godinu i pol dana nosi isti sat.

Podsjetimo, prosvjedi protiv mirovinske reforme tjednima su bili mirni, no proteklih dana sve više eskaliraju u nasilje.  Francuzi izlaze na ulice zbog reforme koja će postepeno podići dob umirovljenja sa 62 na 64 godina, kao i općenito protiv politika vlade Emmanuela Macrona. Sve se intenziviralo prošli tjedan kada je vlada progurala zakon kroz Nacionalnu skupštinu bez glasanja. 

U ponedjeljak navečer propala su dva zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja vladi, nakon čega je reforma usvojena.  Tu odluku sada propituje Ustavno vijeće, no nije određen rok kad bi ono trebalo donijeti presudu. Macron želi da reforma stupi na snagu do kraja godine. Reforma je bila "vrlo teška", rekao je predsjednik u televizijskom intervjuu u srijedu. "Tražimo od ljudi da se potrude. To nikad nije popularno." No, nastavio je Macron, između anketa i kratkoročnog planiranja te općeg interesa zemlje, on bira opći interes zemlje, poručio je braneći reformu.

Video: Deveti dan žestokog prosvjeda u Francuskoj: Ljuti građani blokirali prometnice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije