Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIT SNIMKA NA MREŽAMA

VIDEO Svećenik Željko s roditeljima slavio mladu misu: 'Danas, majko, rediš sina svoga'

Proslava mlade mise fra Željka Tomića
Screenshot/Facebook/Mokarski tamburaši
02.07.2024.
u 19:00

Mnogi od zaređenih svećenika proslavili su svoj zavjet Crkvi uz obitelj, prijatelje i rodbinu, a svojim slavljem posebno se istaknuo fra Željko Tomić iz Posušja. On je, naime, u tu prigodu sa svojim roditeljima otpjevao poznatu svatovsku pjesmu "Danas, majko, ženiš svoga sina", no preimenovali su stihove u "Danas, majko, rediš svoga sina".

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je 29. lipnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve osam novih svećenika s područja Hercegovine. Mnogi od njih proslavili su svoj zavjet Crkvi uz obitelj, prijatelje i rodbinu, a svojim slavljem posebno se istaknuo fra Željko Tomić iz Posušja.

On je, naime, u tu prigodu sa svojim roditeljima otpjevao poznatu svatovsku pjesmu "Danas, majko, ženiš svoga sina", no preimenovali su stihove u "Danas, majko, rediš svoga sina". Video slavlja poslao je viralan na društvenim mrežama, gdje su ga objavili Mokarski tamburaši. "Ovako majka Ivana i otac Robert slave mladu misu svog sina fra Željka", napisali su uz snimku.

Inače, kako na svojim stranicama piše Župa Posušje, fra Željko Tomić je svoju mladu misu, pod geslom "Pasi ovce moje", održao u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju 30. lipnja. Gvardijan samostana u Širokom Brijegu, u kojem je fra Željko bio zadnjih godinu dana i gdje ostaje na službi, fra Ivan Marić uputio je tijekom mlade mise nekoliko riječi.

"U ime širokobriješkog franjevačkog bratstva najprije želim na ovaj mladomisnički oltar položiti zahvalnost za vrijeme koje je fra Željko bio s nama u samostanu, jer je bio revan i postojan čuvar Gospinog svetišta na Širokom Brijegu, za njegovu raspoloživost, odanost, susretljivost i spremnost uvijek i u svemu služiti Kristu i bratstvu. Pozdravlja i zahvaljujem roditeljima, braći i sestrama, baki Ani, cijeloj obitelji, rodbini i prijateljima našega fra Željka. Dragi fra Željko, želim ti ne da budeš svećenik nekog, svećenik svećenika, nego uvijek samo Kristov svećenik, pravi sin svete rimske crkve i manji brat u redu našega serafskog oca, sv. Franje", kazao je fra Ivan Marić.

VEZANI ČLANCI:

I na kraju se svima zahvalio fra Željko, najprije Bogu, a onda i svima koji su na različite način svjesno ili nesvjesno pomogli na njegovu putu prema svećeničkom pozivu. "Riječi zahvale su ono što želim uputiti na kraju. Najprije hvala Trojedinom Bogu koji mi je uputio dar svećeničkog i redovničkog poziva. Današnje svečano misno slavlje pripada Njemu, jer svaki dar koji sam u životu dobio pripada Njemu, Njegovoj božanskoj dobroti i ljubavi. Njemu smo dužni dati danas hvalu jer On čuje naše molitve i uslišava ih.

Zahvalu prinosim našoj nebeskoj zaštitnici, blaženoj Djevici Mariji kojoj sam se utjecao u zagovor i molitve svoga cijeloga života", istaknuo je fra Željko upućujući zahvale zatim roditeljima Robertu i Ivanu, za koje je kazao da ne postoje dovoljno dobre riječi za iskazati njihovu ljubav i žrtvu za njega. Zatim braći Jakovu i Emanuelu, sestrama Magdaleni i Dinki, baki Ani, djedu Ljubi i drugima.

FOTO Oštećeni krovovi, razbijeni automobili: Snimke iz zraka otkrivaju razmjere katastrofe u Bošnjacima

Proslava mlade mise fra Željka Tomića
1/21

Komentara 10

KE
keka56
19:36 02.07.2024.

Predivno!

CR
Crosk
23:21 02.07.2024.

Bravo.

Avatar daraaan
daraaan
21:20 02.07.2024.

Bravo, milina ih je gledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije