Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u crkvi

Biskupija dala otkaz svećeniku iz Slavonije koji je dječaku slao uznemirujuće poruke: 'Iskazujemo žaljenje'

Svećenik napušta službu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
06.06.2024.
u 18:12

Prava agonija krenula je prije dvije godine za jednu obitelj kada su saznali da je njihov sin izvjesno vrijeme tijekom 2022. godine dobivao poruke od tada novogradiškog svećenika.

Slavonski svećenik suspendiran je sa svoje svećeničke službe nakon što je otkriveno da je tijekom 2022. godine 16-godišnjaku slao poruke eksplicitnog sadržaja, potvrdila je Požeška biskupija za 24sata.

Prava agonija krenula je prije dvije godine za jednu obitelj kada su saznali da je njihov sin izvjesno vrijeme tijekom 2022. godine dobivao poruke od tada novogradiškog svećenika. "Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice, i naše dijete ga je srelo putem. Kad je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao: ‘Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil’. On je pobjegao kući i rekao nam što je bilo," kazali su roditelji.

Mladić nije znao da se dopisivao sa svećenikom preko popularne aplikacije 'Grinder' u kojoj se koriste pseudonimi. Dječaka je u tom vremenu dijelilo svega dva mjeseca da napuni 17 godina, a roditelji kažu da je imao veliko povjerenje u svećenika. Dječak je nakon razgovora s roditeljima otišao na policiju.

VEZANI ČLANCI: 

Cijeli slučaj prijavljen i Požeškoj biskupiji, koja je brzo reagirala i maknula svećenika iz maloga mjesta u Slavoniji. "Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizini i da mu je zabranjeno sve osim sprovoda," rekli su roditelji nakon podnesene prijave.

Požeški biskup Antun Škvorčević, koji je na odlasku, odlučio je riješiti ovaj slučaj prije umirovljenja. Kako je potvrđeno, proveden je crkveni upravni kazneni postupak na temelju odredbi i naputka Dikasterija za nauk vjere. "Spomenutom svećeniku zabranjeno je vršenje svećeničke službe. Tijekom čitavog postupka Požeška biskupija bila je u kontaktu s obitelji tad maloljetne osobe, kojoj još jednom iskazujemo žaljenje zbog neprihvatljivog ponašanja od strane svećenika," odgovorili su iz Požeške biskupije.

Neslužbeno se doznaje da su crkvene vlasti kontaktirale obitelj samo prije godinu dana, kad je sve izašlo u javnost. Posebno zabrinjavajuća situacija bila je činjenica da je spomenuti svećenik tada radio u jednoj školi kao vjeroučitelj, ali je ubrzo nakon incidenta dobio otkaz, piše 24sata

>>> FOTO Svjetski čelnici okupljaju se u Francuskoj: Pogledajte tko stigao

Svećenik napušta službu
1/32
Ključne riječi

Komentara 5

JF
jfk
07:57 07.06.2024.

Otkaz je u redu ali nije li dotični počinio nekakvo kazneno djelo znajući što radi s maloljetnikom

Avatar HighHopes
HighHopes
22:39 06.06.2024.

Nema takvih problema u evanđeoskim crkvama gdje pastori imaju ženu i djecu. To je potpuno prirodno. Ili recimo đakoni u kršćanstvu, lijepo oženjeni i imaju djecu, totalno druga priča.

NE
Neretva93
19:30 06.06.2024.

Zašto se krije me i prezime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije