INTERPOL IZDAO TJERALICU

VIDEO U Sesvetama uhićen bjegunac iz Srbije i još tri stranca, policija objavila snimku uhićenja

Foto: PU zagrebačka
1/3
02.09.2024.
u 20:04

Policija je uhitila Sretenovića i još tri muškarca koji su boravili s njim. Osim 48-godišnjaka, u kući su se nalazili 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, koji su uhićeni zbog nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj.

U jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su 48-godišnjeg državljanina Republike Srbije te još trojicu stranih državljana u kući na području Sesveta. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Vladanu Sretenoviću (48), koji je u Srbiji odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz 1998. godine. Sretenović je uhićen na temelju Interpolove tjeralice koja ga sada traži zbog premlaćivanja iz 2016. godine.

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, policija je temeljem ciljanog prikupljanja informacija došla do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi stranac za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji.

Po dolasku na adresu, policija je uhitila Sretenovića i još tri muškarca koji su boravili s njim. Osim 48-godišnjaka, u kući su se nalazili 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, koji su uhićeni zbog nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj. Također, kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima reguliran status u Hrvatskoj, pronađeno je 3,9 grama marihuane.

Nakon uhićenja, Sretenović je upućen na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka. Ostali muškarci dovedeni su u službene prostorije policije radi daljnjeg postupka.

Kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine završeno je, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Prema preostalim dvojici stranih državljana postupak će biti vođen sukladno odredbama Zakona o strancima.

Inače, pije tri godine snimljena je epizoda srpske dokumentarne serije “Iza brave” u kojoj je Vladan Sretenović govorio o svojim zatvorskim danima. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo i razbojništvo 1998. godine, a kasnije mu je kazna prepolovljena, pišu srpski mediji. Trenutna potjernica raspisana je zbog izdržavanja kazne od 1,5 godine zatvora za tešku povredu koju je počinio  2016. godine u lokalu “Biblioteka 031”. Prema presudi, Sretenović je najprije potjerao goste iz lokala, a zatim, uz pomoć prijatelja, brutalno pretukao muškarca koji je odbio napustiti lokal.

VEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Komentara 6

UJ
ujko41
20:17 02.09.2024.

Vize!

Avatar CUBE
CUBE
00:28 03.09.2024.

Bjegunac iz Srbije:"bilo kuda samo me u Srbiju ne vraćajte"

SI
Sivooki
23:03 02.09.2024.

Ćeraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije