PADA SMEĆE?

VIDEO 'Vatrena kugla' snimljena i iznad Švicarske i Njemačke: 'Ne vjerujem da je to klasični meteor'

Screenshot/X
28.08.2024.
u 09:58

Sličan prizor bio je vidljiv i u nedjelju na prostorima Hrvatske, Srbije i BiH. I tada su neki pisali da se vjerojatno radi o svemirskom smeću, a ne o meteoru.

- Sjedili smo na terasi kada smo iznenada ugledali ove vatrene kugle na nebu. Bilo je fascinantno - ovo je jedno od svjedočanstava koja su stigla iz Švicarske. Slična izvješća stigla su i iz okolnih zemalja gdje je na nebu bila vidljiva vatrena kugla. Prema njemačkom Saveznom uredu za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK), riječ je o satelitu privatne američke svemirske tvrtke SpaceX koji je ušao u Zemljinu atmosferu iznad Švicarske. Centar za svemirske situacije njemačkih oružanih snaga proslijedio je ovu informaciju BBK-u, rekla je glasnogovornica Saveznog ureda novinskoj agenciji dpa.

Predsjednik Astronomskog društva Zurich Unterland, Fabian Mathis, također je za Blick rekao: "Zbog relativno male brzine i vrste fragmentacije, pretpostavio bih da se radi o padajućem svemirskom otpadu ili nečem sličnom." Ne vjeruje da je to bio klasični meteor, javlja Blick.

Sličan prizor bio je vidljiv i u nedjelju na prostorima Hrvatske, Srbije i BiH. I tada su neki pisali da se vjerojatno radi o svemirskom smeću, a ne o meteoru.

VEZANI ČLANCI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije