POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Vatrogasci snimili stravičan prolazak kroz buktinju kraj Tučepa: 'Bože, pomozi!'

Foto: DalmacijaDanas
1/23
31.07.2024.
u 22:47

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, danas je izjavio da su i dalje aktivni veliki požari kod Skradina i Tučepa. Nepovoljan vjetar i velika površina požarišta doveli su do ponovne aktivacije oba požarišta.

Veliki požari bijesne Dalmacijom, a najgora situacija trenutno je između Podgore i Tučepa, gdje je u dijelu Gornje Podgore započela evakuacija stanovnika. Puno vatrogasaca je na terenu, uz podršku zračnih snaga, no trenutna situacija nije dobra.

Na Facebooku objavljena je dramatičnu snimku iz Gornje Podgore. Na snimci se vide vatrogasci DVD-a Vranjic kako se svojim navalnim vozilom probijaju kroz vatrenu buktinju. U vozilu se čuje kako vatrogasci mole za pomoć: "Povlačimo se. Bože pomozi." Reakcija vatrogasaca još jednom podsjećaju na težinu situacije i hrabrost ljudi na prvoj liniji obrane, piše DalmacijaDanas. 

Podsjećamo, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, danas je izjavio da su i dalje aktivni veliki požari kod Skradina i Tučepa. Nepovoljan vjetar i velika površina požarišta doveli su do ponovne aktivacije oba požarišta.

"Na obje lokacije spremamo se na obranu objekata, posebno na području Podgore. Uz lokalne vatrogasce koji su već raspoređeni, spremni smo uvesti i nove snage, oko 150 vatrogasaca koji dolaze iz kontinentalnih županija. Čeka nas duga noć, ali sam siguran da će vatrogasci napraviti sve što im je u moći kako bi pomogli stanovništvu i obranili naselja," rekao je Tucaković.

1/23

 

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crnikruh
23:05 31.07.2024.

Podmetače požara bi trebalo baciti u središte gdje su podmetnuli požar i više nitko se ne bi usudio podmetati požare.

DU
Deleted user
04:24 01.08.2024.

Treba kupit još barem 3 kanadera i onda jedan za drugim bacat vodene bombe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije