VISOK VODOSTAJ DUNAVA

FOTO/VIDEO Večernji list u Batini: 'Vodni val je stigao, sada čekamo da ode'

Dunav poplavio naselje
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/5
25.09.2024.
u 11:40

Reporterka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić izvještava iz Batine gdje vodostaj Dunava zadaje najveću brigu

Vrhunac vodnog vala Dunava danas stiže u Hrvatsku, a stanje je najgore u okolici Batine gdje je vodostaj prešao 7 metara. Na sreću tamo stagnira, no vikendaško naselje Zeleni otok već je poplavljeno, kao i cesta koja do tog mjesta vodi iz Batine, može se vidjeti na snimkama naše reporterke.

Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave, kao i u Tikvešu, dok su u Vukovaru i Osijeku poduzete mjere redovne obrane od poplave zbog vodostaja Dunava, to jest Drave. Situacija u Batini je mirna, službenici Hrvatskih voda su na terenu, područje je osigurano, a situaciju u odsječenom naselju kontroliraju dronovima. Očekuje se da će uskoro čamcem zaploviti prema mjestu u kojemu nekolicina obitelji nije napustila kuće kojima je voda zaprijetila.

"Vodni val je stigao, i sada čekamo da ode" našalio se Jozef Horvat, stanovnik obližnjeg mjesta, pa istaknuo da nitko nije ugrožen, "a ni neće biti jer je sve odrađeno kako treba" uvjerava nas. Stanovnik Batine Slavko kazao je da su kuće sigurne i da vode nema ni u podrumima. Na obali Dunava ipak se okupilo ljudi koji su došli čak i iz Osijeka i udaljenijih mjesta kako bi vidjeli nabujali Dunav.

Vodostaji Dunava prema najnovijim mjerenjima sa sjevera prema jugu iznose: 704 cm u Batini, 784 cm u Sigi, 652 u Tikvešu, 808 cm u Petrešu, 694 cm u Aljmašu, 819 cm u Dalju, 590 cm u Vukovaru, 736 cm u Sotinu, 663 cm u Mohovu i 568 cm u Iloku. Prema najnovijim procjenama, ipak neće biti oboreni rekordni vodostaji iz 2013. godine, no situaciju se i dalje pomno prati.

GALERIJA Vikendaško naselje kod Batine potpuno poplavljeno

Dunav poplavio naselje
1/21
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Orao
Orao
11:52 25.09.2024.

Ko uzima kuće uz rijeku???

Avatar vila velebita
vila velebita
11:48 25.09.2024.

Trebalo bi im na te kuće sada lupiti porez na nekretnine!!! Hmm??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije