NIJE IMAO DOZVOLE

VIDEO YouTuber iz helikoptera vatrometom gađao Lamborghini, to bi ga moglo skupo koštati

Screenshot/YouTube
07.06.2024.
u 11:22

Snimka je završila kada je netko Choija pitao hoće li snimati opet, rekavši: Ne, to je to. Ostali smo bez vatrometa, zar ne?

YouTube zvijezda suočava se s kaznom do 10 godina zatvora zbog snimke u kojoj je helikopter iz niskog leta ispaljivao vatromet na Lamborghini u pokretu. Suk Min Choi, poznat kao Alex Choi, optužen je na saveznom sudu u Kaliforniji za postavljanje eksplozivne ili zapaljive naprave na helikopter. Uhićen je u srijedu.

Choi je 4. srpnja prošle godine objavio video pod nazivom 'Uništavanje Lamborghinija vatrometom' na svom YouTube kanalu. Video prikazuje Choija kako pritišće gumb "ispali rakete" dok su s njim dvije žene u helikopteru. Zbog tog je poteza optužen za postavljanje eksplozivne naprave na helikopter. Optužen je za postavljanje eksplozivne naprave na zrakoplov.

Istražitelji vjeruju da je snimka nastala na suhom koritu jezera El Mirage u okrugu San Bernardino u Kalifornija te da nije imao dozvole za snimanje. U drugom dijelu videa prikazan je pogled iza kulisa, piše Independent.

VEZANI ČLANCI

Snimka je završila kada je netko Choija pitao hoće li snimati opet, rekavši: Ne, to je to. Ostali smo bez vatrometa, zar ne?

Tužitelji vjeruju da je trik snimljen mjesec dana ranije bez dozvola, a vatromet je kupljen u Nevadi jer je ilegalan u Kaliforniji. Pilot helikoptera je prvo rekao inspektoru Federalne zrakoplovne administracije (FAA) da ne zna ništa o videu, ali kasnije je priznao kako nije htio da Choi sazna da on razgovara s vlastima. Pilot je zbog toga u siječnju ostao bez dozvole. 

Osoba koja je upravljala dronom i snimala video kazao je kako je bila zabrinuta zbog snimanja te da se ne sjeća da su na snimanju bile prisutne službe koje bi reagirale kod eventualnih nesreća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije