INCIDENT U TRGOVINI

VIDEO Žena u Splitu pljunula na turistkinju i nazvala je 'žutim gov***'. Oglasila se policija

Žena u Splitu pljunula na turistkinju
Foto: Screenshot/TikTok
1/3
11.08.2024.
u 12:39

Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni prijedlog biti privedena na općinski prekršajni sud, kažu iz PU splitsko-dalmatinske

Turistkinja podrijetlom iz Azije posjetila je Split te se u trgovini susrela s vrlo neugodnom situacijom. Kako je opisala na društvenoj mreži TikTok, birala je vodu u trgovini kada je naišla žena koja joj je pljunula u lice. Uz to, žena joj je poručila kako ona tamo nije dobrodošla. Turistkinja je s partnerom izašla iz trgovine, no žena je krenula za njima jer su je trknuli kada su izlazili. Naime, turistkinja je pojasnila kako je žena bila na blagajni te kako od nje nisu mogli proći. Tada je uslijedila situacija koja je snimljena i objavljena na društvenoj mreži. 

Žena je na dvoje mladih ljudi vikala ispred trgovine te turistkinji rekla kako je "žuto go***". Mladić je nazvao policiju kada mu je žena kazala: "Kome ćeš javiti? Europolu, Interpolu, USKOK-u, PNUSKOK-u? To je naša policija". Potom je i na njega pljunula. 

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas se oglasila vezano za snimke s društvene mreže. Iz njih je, kako je navela, vidljivo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način uz jasno izraženu diskriminaciju na temelju rase. Ističe i kako je provedeno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo utvrđivanjem identiteta, a potom i uhićenjem počinitelja.

"Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni prijedlog biti privedena na općinski prekršajni sud zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem dana 15. lipnja oko 13.30 sati u Splitu ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo uspjeli stupiti u kontakt s oštećenim osobama", dodaju iz PU splitsko-dalmatinske. 

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

Ključne riječi

Komentara 15

AK
Aka
16:23 11.08.2024.

PA ko se vatrogascima može vikati da su nakaze i ne biti priveden, što je onda ovo malo mlačenja rukom i šitanje?

GM
gmižić
18:01 11.08.2024.

O tome Thompson pjeva....

Avatar rubinet
rubinet
13:10 11.08.2024.

Ova je trebala uzvratiti : Ti si bijelo gov**...... I to je to.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije