ministar jovanović

'Vidjeli smo iz govora tijela gospodina Miletića da on laže'

željko jovanović (1)
Robert Anić/PIXSELL
22.05.2013.
u 19:32

Ministar je u emisiji RTL Danas komentirao istup člana udruge Hrast koji se još sinoć pohvalio na Facebooku da će Ustavni sud danas odbaciti zdravstveni odgoj.

Ustavni sud privremeno je ukinuo zdravstveni odgoj u školama, a spornu odluku komentirao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije. Nakon što je Jovanović utvrdio da ''kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut te kako ni jedna sadržajna činjenica kurikuluma nije dovedena u pitanje", na današnju odluku Ustavnog suda osvrnuo se i u RTL Danas.

– Ne smatram da je Ministarstvo učinilo ijednu pogrešku u uvođenju kurikuluma o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole. Mi ćemo poštovati odluku Ustavnog suda, međutim, ne slažemo se s njima da je učinjena bilo kakva proceduralna greška jer za to postoje brojni primjeri drugih nastavnih planova. Javna rasprava je provedena, i o priručnicima i o nastavnim jedinicama te kurikuluma. Tijekom javne rasprave smo se dodatno uvjerili u kvalitetu našeg programa... Opet ću naglasiti – kurikulum nije ukinut, nijedna sadržajna činjenica kurikuluma nije dovedena u pitanje – kazao je Jovanović.

Ministar i dalje ne pristaje da se zdravstveni predmet u hrvatskim školama predaje kao izborni predmet jer je to ''tekovina moderne Europe''.

– Ova borba koja sada traje je borba između mračnog vremena, srednjeg vijeka i moderne Europe 21. stoljeća – tvrdi Jovanović te dodaje kako neće biti ustupka ni u pogledu sadržaja i programa zdravstvenog odgoja, odnosno tvrdi da on može biti samo'' još bolji i kvalitetniji''.

Komentirao je i istup člana udruge Hrast koji se još sinoć pohvalio na Facebooku da će Ustavni sud danas odbaciti zdravstveni odgoj.

– Ja još uvijek nemam odluku Ustavnog suda, iako po članku 30. Zakona o Ustavnom sudu, Ustavni sud je obvezan dostaviti svima koji su aktivni sudionici u odlučivanju o nekom predmetu. Međutim, vidjeli smo iz govora tijela gospodina Miletića da on laže. On je još jučer znao koja je odluka Ustavnog suda što je vrlo problematično – smatra ministar Jovanović.

>>Jovanović: Neću dati ostavku, nismo prekršili nijedan zakon

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije