OBJAVLJENO NA VLADI

Višak od 842 tisuće kuna prikupljenih za Milu utrošit će se za liječenje malene Kiare

Brodarica: Bikeri predali novac roditeljima djevojčice Kiare Goršić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
15.12.2021.
u 10:37

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu i dobila je priliku za liječenje u San Franciscu

Višak sredstava prikupljen za liječenje djevojčice Mile Rončević bit će preusmjeren za liječenje malene Kiare Goršić iz Šibenika koja odlazi u San Francisco na eksperimentalno liječenje zloćudnog tumora na mozgu. Naime, Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost za donošenje rješenja kojim se nalaže organizatoru humanitarne akcije Zakladi „Nora Šitum“ uplata 842 tisuće kuna humanitarnoj akciji "Pomoć za Kiaru."

– Zaklada "Nora Šitum" iz Zagreba provodila je humanitarnu akciju pod nazivom "Svi za Milu" u razdoblju od 29. ožujka do 29. travnja te je prikupljen iznos od 5,6 milijuna kuna. Na dan 2. prosinca 2021. godine postoji neutrošeni iznos od 842.338,53 kune te se predlaže donošenje odluke radi uplate neutrošenih financijskih sredstava humanitarne akcije "Svi za Milu" u korist trenutačno odobrene humanitarne akcije "Pomoć za Kiaru" u svrhu zaštite života i zdravlja ljudi – kazao je ministar Josip Aladrović pri izlaganju prijedloga Vladi.

Podsjetimo, Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i nemoguće je zadirati u to.

– ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – rekla je Kiarina mama Matea Goršić i dodala da je važno što nema metastaza i proširenja pa su na taj način ispunili uvijete za prijam u kliniku u San Franciscu.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije