Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ INCIDENATA

Više pokušaja otmice djece u Berlinu u samo nekoliko dana, policija nadzire škole

Ilustracija/Njemačka policija
ILUSTRACIJA/CHRISTIAN MANG/REUTERS
27.04.2024.
u 09:08

Glasnogovornik policije Martin Halweg rekao je da još ne sumnjaju na povezanost ovih incidenata

Nekoliko pokušaja otmice djece dogodilo se u Berlinu od 16. do 23. travnja, a policija nadzire obližnje škole. Prema informacijama tamošnje policije, 16. travnja nepoznati muškarac pokušao je oteti 10-godišnjeg dječaka. Dan kasnije, muškarac je trčao za djecom kod ulaza u osnovnu školu.

Gotovo u isto vrijeme, 12-godišnja djevojčica je u posljednji trenutak pobjegla od nepoznatog muškarca. Kako policija navodi, muškarac je uhvatio djevojčicu, prekrio joj usta te ju pokušao uvući u vozilu. Otmicu je spriječio slučajni prolaznik, navodi Fenix magazin

U petak, 19. travnja, muškarac je u autobusu promatrao dvanaestogodišnje učenice i snimao ih mobitelom. Nekoliko dana kasnije, 23. travnja, muškarac je vozilom pratio 13-godišnjaka koji se vraćao kući. Dječak je pozvao policiju pa se muškarac odvezao. 

Glasnogovornik policije Martin Halweg rekao je da još ne sumnjaju na povezanost ovih incidenata. Naime, incidenti 17. travnja dogodili su se gotovo istovremeno, a opisi muškaraca se razlikuju. "Policija je prisutna u školama u pogođenom području", istaknuo je Halweg. 

 

GALERIJA Pogledajte kako izgledaju drilovi za ročnike: Prošli rigoroznu obuku, izabrani i najbolji među polaznicima
Ilustracija/Njemačka policija
1/25

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije