Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADBISKUP SRAKIĆ NA TOALETU, VČL. SUDAC SA SVASTIKOM NA ČELU

Vjeroučitelj karikaturist šokirao crkvu karikaturama

20.04.2009.
u 19:18

Vjeroučitelj Tihomir Lovrić iz osnovne škole u Svetom Križu Začretju šokirao je crkvenu javnost objavom svojih karikatura. Naime, na njima se nalazi predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić na toaletu s mikrofonom ispred usta, glavni urednik Glasa Koncila vlč. Ivan Miklenić također na toaletu ali umjesto role toalet-papira odmotava Glas Koncila, a najkontroverznija je zacijelo karikatura vlč. Zlatka Sudca s kukastim križem na čelu.

- Žao mi je, ali ne mogu s vama razgovarati, pa vas molim da nazovete moga prijatelja - rekao nam je jučer vjeroučitelj Lovrić, koji je prijatelja Milana Leskovca opunomoćio za glasnogovornika.

No, niti on nije bio razgovorljiviji, jer je, kako je rekao, cijeli slučaj kod odvjetnika, jer se radi o - prevari. Premda je očito da je autor karikatura vjeroučitelj Lovrić (nalaze se i na internetskoj stranici Društva karikaturista!), “glasnogovornik” Leskovac niti to nije htio potvrditi.

Naime, na stranicama HDK uz podatke da je Tihomir Lovrić Teološke studije svršio je na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu te da se karikaturom počeo intezivnije baviti 2007. godine, stoji i da mu je područje zanimanja unutar struke: teologija oslobođenja, temeljne kršćanske zajednice u zamljama zapadne Europe, teologija Trećeg svijeta, povijesni razvoj klerikalizma u Hrvatskoj, politička djelatnost katoličkog klera u Hrvatskoj i ekumenizam. Ali i tri karikature: don Anđelka Kaćunka koji potpaljuje raketu “svetoga rata”, vlč. Sudca i pape Benedikta XVI.

- Ispitat ćemo objavljeno i utvrditi stvarno stanje stvari te će se u skladu s time dalje postupiti - rekla nam je glasnogovornica zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, koja se i sama našla najednoj karikaturi vjeroučitelja Lovrića, koji ju je nacrtao u mini-suknji s natpiso “Otvorit ću Kaptol javnosti”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije