papa u Sarajevu

Diplomat: Vlada je napravila gaf. Izaslanstvo je trebalo biti na Koševu

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
08.06.2015.
u 10:00

Papa je posjetio zemlju u kojoj su Hrvati suvereni pa je Milanović trebao poslati barem ministra, kaže iskusni diplomat

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko okomio se na “aktualnu hrvatsku vlast” zbog toga što se niti jedan njezin predstavnik nije udostojio doći na doček pape Franje u Sarajevo.

– I dok je hrvatski narod ponovno iskazao privrženost Katoličkoj crkvi, aktualna hrvatska vlast ponovno je iskazala potpunu otuđenost od vlastitog naroda. Što reći nego sramota – napisao je Karamarko na svojoj Facebook stranici. Karamarko je naveo i razloge zašto je Milanovićeva vlada trebala poslati nekog ministra na misu u Sarajevo.

– Prema popisu stanovništva iz 2011. godine 86 posto Hrvata izjašnjava se katolicima. Jučer je poglavar Katoličke crkve, papa Franjo, posjetio susjednu BiH gdje ga je dočekalo više od 60.000 ljudi, među kojima najviše Hrvata, katolika. – napisao je Karamarko. Naš sugovornik iz diplomatskih krugova slaže se s Karamarkom da je Vlada napravila diplomatski gaf. Tim više jer je papa Franjo posjetio susjednu i prijateljsku zemlju u kojoj su Hrvati konstitutivni narod. Hrvatsko izaslanstvo ne bi igralo neku značajniju ulogu u protokolu, ali je trebalo biti na Koševu. Uostalom, Hrvatska je svojedobno slala službenu delegaciju kad je papa Ivan Pavao II. bio u posjetu BiH.

– Da je papa posjetio Mađarsku, onda bi bilo dovoljno da veleposlanik bude na misi iako bi bilo lijepo i dobro prihvaćeno da se pošalje netko u rangu ministra – kaže naš sugovornik dodajući da bi bilo dovoljno da je Milanović u Sarajevo poslao nekog utjecajnijeg ministra. Premijer Milanović nije htio komentirati optužbe iz HDZ-a.

>> Karamarko: Nitko iz vlasti nije bio sa svojim narodom u Sarajevu. Što reći nego, sramota

Komentara 63

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:18 08.06.2015.

Previše je to gafova za jednu Vladu... Pokazali su kako nisu uz vlastiti narod...

AL
Alkana
10:16 08.06.2015.

Ponovo se je pokazalo da je ovo nenarodna vlada. Činjenice to dokazuju a ne ono što Milanović govori.

UI
Uvijek_iskreno
11:36 08.06.2015.

Stalno gafovi, od početka mandata. Ovo je gaf vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije