Sjednica Vlade

Lalovac: Nemamo proračunskih zaliha. Milanović: Jasno

Gunja
Foto: ilustracija
1/6
10.07.2014.
u 10:35

Program, uz ostalo, uključuje privremeni smještaj stradalnika, obnovu zgrada, komunalne javne radove, pomoć poslodavcima, obnovu kulturnih dobara...

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zračnom prometu te Zakona o cestama.

Prihvaćen je i nacrt konačnog prijedloga zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija  

 – Promet preko računa neprofitnih organizacija lani je iznosio 33,2 milijardi kuna, a u njima je bilo 9400 zaposlenih – rekao je ministar financija Boris Lalovac te dodao kako se zakon daje okvir poslovanja za udruge i neprofitne organizacije u 2014.

Na dnevnom redu bili su i  prijedlozi odluka o donošenju Programa obnove i saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije i to za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji. Program, uz ostalo, uključuje privremeni smještaj stradalnika, obnovu zgrada, komunalne javne radove, pomoć poslodavcima, obnovu kulturnih dobara, cestovne infrastrukture i program pravne pomoći.

 – Ministarstvo branitelja stambeno će zbrinuti branitelje i njihove obitelji. Onima koji plaćaju stambeni kredit dajemo odgodu do 31. 12. 2015. – rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

– Program se temelji na stambenom zbrinjavanju žrtava poplave. One koji još nemaju smještaj, možemo smjestiti u hotel Borovo, a uskoro će za smještaj biti spremni i stambeni kontejneri – rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je kako će se sve mjere za suzbijanje bolesti provoditi u početku pojačano, a poslije redovito.

Zamjenik ministra rada Božidar Štubelj istaknuo je kako je za zapošljavanje na komunalnim javnim radovima na poplavljenim područjima izdvojeno 12,8 milijuna kuna.

Studenti s poplavljenih područja dobit će stipendiju i izravan smještaj u studentske domove, a učenici besplatnu prehranu, najavio je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Izdvojit će se 95,5 milijuna kuna za obnovu cesta, a ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio je kako će se svim osobama s poplavljenih područja osigurati besplatna pravna pomoć.

Na dnevnom redu bilo je i stanje proračunskih zaliha:

 - Stanje proračunskih zaliha krajem svibnja takvo je da je ostalo još 65 milijuna kuna. Međutim ako znamo da je na računu izdvojenih sredstava koja čekaju pravomoćnost rješenja još 100 milijuna kuna, zapravo zaliha i nemamo, rekao je ministar Lalovac.

Milanović je na to samo kratko odgovorio:  - Jasno.

>> Zahvaljivao što će dobiti novu kuću, Milanović mu odgovorio: 'Nije iz našeg džepa'

Komentara 7

SA
santos008
09:24 10.07.2014.

I jos nesto druze Milanovicu u vezi nafte,nije lijepo sto se mjesate u posao predsjedniku Josipovicu,zar ne vidite da je on preuzeo ulogu i predsjednika Vlade .Super Ivo ,ima pola godine stize sve da uradi ,poslije duge cetri godine izlezavanja.

DU
Deleted user
09:40 10.07.2014.

Evo vidjela sam ih na naslovnici....i vec su me uvatile fumade....idem sa interneta...povraca mi se ..jako!

SO
Somelier
10:41 10.07.2014.

Ova vlada nikada ne će završiti obnovu ta tri sela. Da su poduplali svotu onima koji hoće sami da obnavljaju puno bolje bi prošli. Ovako će zaglibiti. Još jedna naj važnija stvar bi bila Milanovića držati naj manje 50 kilometara udaljenoga od stradalih područja da ne čuju njegove gluposti. Pričaju kako je Milanović ućeni i pametan a moj sused je bože prosti retardiran pa takovu glupost ne će izvaliti kakove stalno valja Milanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije