Na birališta

Vlada raspustila Općinsko vijeće Goričana

'04.02.2011.., Gorican- Stjepan Blagus, predsjednik opcinskog vijeca smijenjen zbog bahatosti. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
26.01.2012.
u 15:32

Vlada je Ingrid Šoltić imenovala povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća do izvanrednih izbora

Vlada je na današnjoj 5. sjednici raspustila Općinsko vijeće Goričana. Tako su se obistinile najave načelnika Marija Moharića koji je u subotu predočio rješenje Ministarstva uprave prema kojem je pet posljednjih sjednica Općinskog vijeća poništeno, a time i odluke koje su na njima izglasane. Među njima je i odluka o proračunu za 2012. godinu, donesena na sjednici održanoj 31. prosinca, i to telefonskim putem!

U Ministarstvu uprave istaknuli su da zakon ne predviđa takav način održavanja sjednica. Vlada je imenovala Ingrid Šoltić povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća do izvanrednih izbora koji bi se mogli održati u ožujku. Inače, Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora u srijedu je predložilo skidanje imuniteta zastupniku i načelniku M. Mohariću zbog optužbi za nesavjesno vođenje općine. Suđenje na Općinskom sudu u Čakovcu trebalo bi mu početi 7. veljače.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
branimi321
14:07 29.01.2012.

Da, točno, Marijeva pobjeda, tj. Pirova pobjeda, gdje će nakon izbora Moharić imati više štete nego koristi...nakon izbora Mario kao i Pir će reći:\"Još jedna takva pobjeda i mi smo izgubljeni\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije