pomoć zemlji

Vlada Turskoj donira 45 šatora i nagrađuje sportaše

vlada, sjednica vlade (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
15.11.2011.
u 13:33

Iz proračunske pričuve podijelit će se i 32,5 milijuna kuna poljoprivrednicima za naknadu štete od elementarnih nepogoda

Tehnička vlada pri kraju mandata odlučila je biti široke ruke te podijeliti novac poljoprivrednicima i sportašima. Iz proračunske pričuve podijelit će se 32,5 milijuna kuna poljoprivrednicima za naknadu štete od elementarnih nepogoda nastale do 1. studenog ove godine na poljoprivrednim kulturama i dugogodišnjim nasadima te povrćarima za štetu nastalu pojavom bakterije Escherichije coli.

– Ova godina nije bila idealna za poljoprivrednu proizvodnju, bilo je šteta od suša, olujnih nevremena s tučom, a ponegdje je šteta bila i 100-postotna. Iz proračunske pričuve izdvojit ćemo novac za one poljoprivrednike koji su zbog elementarnih nepogoda imali više od 60 posto štete – rekao je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Na novac za štetu uzrokovanu pojavom bakterije mogu računati svi oni koji su u sustavu PDV-a i ARKOD-a, a koji su podnijeli molbu za potporu za blitvu, cvjetaču, kelj, krastavac, kupus, papriku, rajčicu i salatu. Po četiri kune za četvorni metar poljoprivrednici će dobiti ako imaju oranicu i po deset kuna za četvorni metar ako imaju staklenik.

Osim novca za poljoprivrednike, Vlada je izdvojila i 515 tisuća kuna za novčane nagrade za sportaše i njihove trenere koji su od kolovoza do danas osvojili medalje na europskim i svjetskim natjecanjima. Zbog izvrsnih bilateralnih odnosa s potresima pogođenom Turskom tehnička vlada odlučila je priključiti se humanitarnoj akciji te toj zemlji pomoći donacijom 45 šatora vrijednih gotovo milijun kuna.

Komentara 13

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
13:59 15.11.2011.

Seljaci će od toga dobiti ono što su i do sada dobivali Stvar koja preko dva visi

Avatar pupoljak
pupoljak
14:08 15.11.2011.

To će Čobi pronaći par podobnih tipova sa kojima će se moći dogovoriti po receptu očenašeka, pola tebi, pola meni, pola adezeu.

Avatar pupoljak
pupoljak
13:47 15.11.2011.

Evo 32,5 milijuna kuna odlazi, legalno, u zajedničarski crni fond. Možeš mislit kako će seljaci dobiti i lipicu od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije