Ministrova najava

Vlada Velike Britanije uvodi bankarski porez

George Osborne
21.06.2010.
u 21:05

Od najavljenog poreza godišnje bi se ostvario prihod od 1,2 do 3,6 milijardi eura.

Britanski ministar financija George Osborne potvrdio je da će novi prijedlog proračuna  uključivati i porez za banke, prenosi BBC. Vlada Velike Britanije danas će predstaviti proračun, koji je najrestriktivniji u zadnjih nekoliko godina i sadrži brojne mjere štednje uključujući otpuštanja u javnom sektoru i povećanje poreza. Neka sveučilišta su već najvili prosvjede zbog smanjenja novca.

- Čvrsto sam odlučio da mjere budu oštre ali pravedne. Svi dijelovi društva moraju doprinijeti izlasku iz krize, a ja ću od banaka zatražiti da plaćaju porez kako bi tako dale svoj doprinos. Imat ćemo bolju regulativu bankarskog sektora, propisi će biti oštriji, a pozabavit ćemo se i strukturom banaka - rekao je britanski ministar.

Britanska bi vlada od najavljenog poreza mogla godišnje ostvariti prihode između jedne i tri milijarde funti (1,2 do 3,6 milijardi eura).

Komentara 5

MO
MorciTheCroat
00:00 22.06.2010.

Nekako bas i ne vjerujem da ce skresat bankama extra profite, jer su one postavile politicare na njihova mjesta.

MM
Mladen Miletić
21:28 21.06.2010.

Vlada Velike Britanije uvodi bankarski porez, dokaz da i oni nisu normalni i da su podmukli; tako tim zaobilaznim putem pljačkaju narod- narvno ne Banke... Banke su dio njihog sistema vladanja....

Avatar DonLon
DonLon
08:27 22.06.2010.

Treba vidjeti sto, koliko i kako prije bilo kakvog komentiranja. Naravno da bankama treba udariti dodatne poreze jer im je dana ogromna financijska pomoc da se izvuku iz globalne krize, pa se nemoze samo tako zaboraviti te silne milijarde funti.i. Banke ce se drzati na kratkoj uzici, vise im se nece dozvoliti \"samokontrola\" , odnosno nekontrolirano kockarsko ponasanje koje je dovelo do krize. Vrti se i ideja o \"razbijanju\" prevelikih banaka na veci broj manjih. Time bi se dodatno poboljsala kontrola poslovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije