KOD PENAVE U VUKOVARU

Bačić otkrio koliko ruku im je ostalo: 'Vladajuća većina je stabilna'

Vukovar: Branko Bačić potpisao ugovor s Ivanom Penavom iz resora Ministarstva prostornog uređenja
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
04.09.2024.
u 14:21

Uvjeren sam kako će Vlada nastaviti dalje normalno funkcionirati – rekao je Bačić

– Većina u Hrvatskom saboru je stabilna – poručili su to danas poslije sastanka u Vukovaru potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Govoreći o situaciji u DP-u poslije izbora Penava je rekao kako ima podršku većine u stranci i da bi suludo bilo da nije tako poslije održanih izbora.

– Onaj tko je izgubio ima se pravo ljutiti, no mi smo tu priču zaključili. Vrijeme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i kada su i građani i ministarstva u relaksiranom stanju, a prije jeseni kada punim pogonom krećemo raditi. I HDZ je to učinio nešto prije nas. Sada smo homogeniji i spremniji za nove izazove – rekao je Penava koji se niti jednom riječju nije dotakao napuštanja dijela nezadovoljnih članova DP-a širom Hrvatske.

Ministar Bačić nije želio komentirati događanja u DP-u rekavši kako poslije izbora na kojima je dobio značajnu većinu Penava ima legitimitet voditi stranku. – Vladajuća većina je sigurna i stabilna bez obzira na događanja u DP-u. Bio sam predsjednik Kluba zastupnika šest i po godina i uvijek je ta većina bila 76-78 ruku i smo s tim naučili se nositi. U ovom trenutku imamo čvrstu većinu u Saboru koju čini 78 ruku. Uvjeren sam kako će Vlada nastaviti dalje normalno funkcionirati – rekao je Bačić dodajući kako stabilna većina projicira stabilnu Vladu te da bez toga nema uspjeha.

Napomenuo je kako je koalicija čvrsta te da nemaju aktivnosti oko traženja drugih koalicijskih partnera kao i da je najvažnije da su tih 78 zastupnika čvrsti, pouzdani ali i odgovorni prema svojim obvezama i stranci koju zastupaju. Na upit može li tu koaliciju poljuljati to da DP na predsjedničkim izborima ne podrži kandidata HDZ-a Dragana Primorca rekao je kako je to pitanje za DP te da je se ta stranka već oglasila kada će imati stav oko toga koga će podržati na predsjedničkim izborima. Najavio je kako će svakako biti u kontaktu oko toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije