uhićen Dragan Pojatar

Vladiku izudarao i gušio da dođe do novca i nakita

Vladika Hrizostom
Foto: nezavisne novine
1/2
08.04.2015.
u 19:51

Vladika Hrizostom napadačima nije dao ključ blagajne

Draganu Pojataru (29) sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je ekstradicijski pritvor, nakon što je po tjeralici koju je za njim raspisala BiH uhićen na zagrebačkom aerodromu Pleso.

Provalio u rezidenciju

Susjedna ga država traži jer je tamo osuđen na tri godine zatvora zbog razbojstva. Naime, Pojatar je u BiH optužen jer je 26. srpnja 2007. napao i orobio vladiku Hrizostoma, a optužnicu protiv njega podiglo je tužiteljstvo u Bihaću. Prema optužnici, teretio se da je s još najmanje jednom osobom provalio u rezidenciju Eparhije Bihaćko-petrovačke u Bosanskom Petrovcu.

Preko terase je ušao u spavaću sobu vladike Hrizostoma, kojeg je zatim s pomagačem pretukao i orobio. Pojatar se teretio da je vladiku izudarao po glavi i licu, nakon čega su ga on i pomagač polegli potrbuške te su mu ruke vezali remenom na leđima i preko usta mu zalijepili samoljepivu traku. Svezali su mu i noge te su ga tukli i gušili ga ručnikom koji su mu omotali oko vrata.

Prema optužnici, prijetili su mu i ubojstvom ako im ne da ključeve od blagajne. No vladika im ključ nije dao, nakon čega su Pojatar i njegov kompanjon ispreturali rezidenciju u potrazi za dragocjenostima. Na koncu su ukrali nešto nakita, mobitel i novac u različitim valutama.

Provalili mu i ubili ga

No ono što je posebno zanimljivo u toj priči jest da je policija u BiH, istražujući napad na vladiku Hrizostoma, otkrila i da je Pojatar gotovo dvije godine prije tog događaja, 4. studenog 2005., sudjelovao i u razbojstvu nad Nikolom Cukutom (78). U tom slučaju teretilo ga se da je s Milom i Sinišom Tomićem upao u Cukutovu kuću. Htjeli su ga orobiti, a najprije su ga izudarali palicom. Kada u kući nisu našli ništa vrijedno, otišli su, a Mile Tomić je sjekirom po glavi udario Cukuta koji je od ozljeda preminuo.

Za taj su zločin sva trojica, prema pisanju medija u BiH, pravomoćno oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza. Tijekom suđenja zbog razbojstva nad vladikom Hrizostomom Pojatar se branio sa slobode, a osuđen je na tri godine zatvora. Kako mu se potom zagubio svaki trag, BiH je za njim raspisala tjeralicu po kojoj je sada uhićen na zagrebačkom aerodromu.

Komentara 6

SA
Saskatchewan29
02:47 09.04.2015.

Ne razumem ,tukli Vladiku kao da je on jedini!!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:27 08.04.2015.

Kačevandu za poglavara SPC-a

32
321961
22:27 08.04.2015.

jeli vam drago sto su tukli vladiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije