reagiranje

Vladimir Šeks, kakav titanski svemoćnik i zašto ga treba otjerati

vladimir seks
Jurica Galoić/Pixsell
22.09.2010.
u 20:44

Priznajem da sam napao Despota ironizirajući njegov smjeran vapaj J. Kosor da "u svjetskim središtima izlobira da iz stranke potjera ili marginalizira V. Šeksa"

U Večernjem listu od 20. rujna ove godine reagirao sam na članak u istom listu od 18. rujna ove godine iz pera novinara Nikole Severa Šenija u kojem članku je, i u naslovu i u tekstu glavni nosač fabula o sukobu između predsjednice Jadranke Kosor i mene garnirana lažnom tvrdnjom da sam se ja tijekom rasprave na Predsjedništvu HDZ-a jedini suprotstavio predsjednici stranke za "izbacivanje" Damira Polančeca iz stranke podvaljujući, dodatno da bi pojačao dojam o sukobu i kontriranju, kako ja "malo marim za želje i potrebe stranačke šefice i ostalih članova Predsjedništva.

U funkciji raskola

U svojem sam reagiranju ustvrdio da je novinar Sever objavio veliku laž, veliku dezinformaciju radi izazivanja raskola (u HDZ-u) s retoričkim upitom: "Je li prenio nečiju propagandističku dezinformaciju ili je pak sam kreator te dezinformacije, što mi se čini vjerojatnijim"... Kao jedan od primjera koji ilustriraju takve špekulacije naveo sam "lucidnu i fenomenalnu" ideju novinara Despota koji je u svojoj kolumni od 6. rujna ove godine ustvrdio da "kada bi Jadranka Kosor imala liderstva, karizmatičnosti, odlučnosti, srčanosti, već bi u glavnim svjetskim središtima izlobirala podršku za sebe i davno iz stranke potjerala ili barem marginizirala i Šeksa i sve druge kojima u prvom redu nije na pomisli državni, nacionalni interes, nego njihovi osobni, parcijalni, stranački..."

E sada nastupa trenutak dramatičnog preokreta. Naš vrli kolumnist gnjevno i goropadno "odgovara" na napade potpredsjednika Sabora (moju malenkost) – i moj odgovor proglašava pokušajem "osobnog" obračuna s kolegom Nikolom Severom Šenijem i NJIME.

Ostavimo li po strani novinara Severa, priznajem da sam napao Zvonimira Despota time što sam ironizirao, ali bezobzirno njegov smjeran vapaj Jadranki Kosor da, kad već nije prije, sada "u glavnim svjetskim središtima izlobira podršku za sebe i iz stranke potjera ili barem marginalizira i Šeksa i druge..." Zaista ima puno pravo biti bijesan kao ris naš vitez bez straha i mane (zaistinu) Zvonimir Despot kada osjeća da sam se narugao njegovoj "genijalnoj" ideji kojom predlaže predsjednici Vlade i stranke Jadranki Kosor da "u glavnim svjetskim središtima izlobira podršku za sebe, a da bi iz stranke potjerala ili marginalizirala Vladimira Šeksa".

Trgnut iz snatrenja

Zvonimir je Despot očito zdvojan što se Jadranka Kosor nije dosjetila da krene put Washingtona, Moskve, Pariza, Londona, Rima, Berlina i tamo od Obame, Putina, Sarkozyja, Camerona, Berlusconija, A. Merkel "lobira" za sebe i dobije podršku od svjetskih moćnika da iz stranke potjera ili barem marginalizira Vladimira Šeksa. Možemo predočiti kako bi prema premudrom savjetu Zvonimira Despota predsjednica Vlade uvjeravala Obamu i Putina da Vladimira Šeksa treba potjerati iz stranke ili barem marginalizirati.

Vjerojatno bi je pitali: "A tko je taj Vladimir Šeks, kakav je to titanski svemoćnik i zašto ga treba potjerati ili minorizirati".

A kada bi predsjednica Jadranka Kosor prihvatila i više nego razboritu ideju našega Razljućenoga Goropadnika, rekla bi: "Znate, Vladimiru Šeksu prema ocjeni novinara Despota nije u prvom redu državni, nacionalni interes nego njegov osobni, parcijalni i stranački ...održavanje na vlasti, moć".

To bi, razumljivo, u glavnim svjetskim središtima naišlo na veliko razumijevanje i sigurno je da bi svjetski moćnici odmah rekli: "Imaš našu potporu da potjeraš iz stranke tog Vladimira Šeksa". I još bi rekli: "Isporučite našu zahvalnost kolumnistu Zvonimiru Despotu što se sjetio tako genijalne ideje". Jer da njega nema, ne bi bilo ni spasa Hrvatskoj. Bi dojavljeno Zvonimiru Despotu da je po Njegovoj Ideji lobirano u "glavnim svjetskim središtima" za glavosijek Vladimira Šeksa. I već se, iako samozatajno, Zvonimiru nam Despotu prikradala pomisao o Nobelovoj nagradi ili Veleredu Javnog spasa (za Hrvatsku) s lentom i perikom. Ali, avaj, iz tog snatrenja trgne ga neki glas, glas koji od velikog uzbuđenja nije mogao dobro razlikovati, ali od kojeg je čuo riječi: "Čuj, Despote, tvoju veleumnu ideju o lobiranju u glavnim svjetskim središtima za eutanaziju Vladimira Šeksa Jadranka Kosor bacila je u koš za smeće".

Pošto me Zvonimir Despot potukao do nogu i odbio moj napad i raskrinkao moju namjeru obračuna s njime na ovom briljantnom primjeru "lobiranja u glavnim svjetskim središtima", ne usudim se više razglabati od veleumnih optužbi da sam radio o glavi Tuđmanu, da sam se odrekao Glavaša, pa Sanadera i slično.

Za svaku od tih Despotovih "umotvorina" bojim se da bi prošla kao i ova, već legendarna ideja o "lobiranju u glavnim svjetskim središtima".

Ali, ako je gospodin Despot pripravan i ako uredništvo to omogući, vrlo ću ga rado poučiti da će proći kao bos po trnju ako se mašim pera, počnem potkresivati draču iz ostalih njegovih biser-umotvorina.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar ljutatrava
ljutatrava
21:14 22.09.2010.

..i B&H Janez:)

FI
fiberglas
21:31 22.09.2010.

Sovo, Sovo, bojiš li se mraka?

DO
DONJA
21:40 22.09.2010.

Ovakav članak može napisati samo čovjek koji iza sebe nema repova i afera a to Šeniju i Despotu smeta.Vlado samo naprijed,dosta je bilo crvenog novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije