Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak moraju na godinu dana u zatvor

Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
20.10.2017.
u 21:20

Činjenica da će ići u zatvor, ostane li presuda takva kakva jest, sudeći prema izrazu njezina lica, šokirala je Dijanu Čuljak, bivšu novinarku HRT-a, dok se njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj Sellier na objavi presude nije pojavio.

– Ovo je bio predugačak postupak, većinom krivnjom tužiteljstva, koje tijekom istrage nije provelo sve što je trebalo, pa smo mi na glavnoj raspravi ponovo provodili istragu kako bismo utvrdili činjenice i točne iznose – kazala je Jasna Galešić, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, netom nakon što je optuženima u aferi Core media izrekla nepravomoćnu osuđujuću presudu.

Šelebaj nije došao

Činjenica da će ići u zatvor, ostane li presuda takva kakva jest, sudeći prema izrazu njezina lica, šokirala je Dijanu Čuljak, bivšu novinarku HRT-a, dok se njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj Sellier na objavi presude nije pojavio. Oboje su osuđeni na djelomičnu uvjetnu kaznu; on na dvije godine i tri mjeseca zatvora, a ona na dvije godine i pet mjeseci zatvora. Prema presudi, svatko od njih od dosuđene im kazne mora godinu dana provesti u zatvoru, a ostatak dosuđene kazne mijenja im se uvjetom uz rok kušnje od tri godine. Uz to, svatko od njih mora vratiti po 1,6 milijuna kuna, a Šelebaj i dodatnih 2,8 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi. Osim bivših supružnika Šelebaj, nepravomoćno su osuđeni i Vlado Bućan, Igor Šumaković i Tonček Mandić. Bućan je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine, a mora vratiti i 483.000 kuna.

Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak
1/6

Šumaković je osuđen na šest mjeseci zatvora, koji mu se mijenjaju radom za opće dobro, a oslobođen je optužbi za utaju poreza. Mandić je osuđen na osam mjeseci zatvora, koji mu se također mijenjaju radom za opće dobro. Bivše supružnike Šelebaj teretilo se za zloporabu u gospodarskom poslovanju i utaju poreza, no u slučaju utaje poreza sud je preinačio optužbu u odnosu na D. Čuljak, smatrajući da nije počinitelj nego pomagač. Nju su teretili i za sprječavanje dokazivanja.

Znatno umanjenje sume

Šelebaj, Dijana Čuljak i ostali bili su optuženi da su izvlačili novac iz Core medije preko fiktivnih računa. Na početku su bili optuženi za štetu od oko 22 milijuna kuna, no tužiteljstvo je nakon dostave dokumentacije kojom su pravdani neki troškovi izmijenilo optužnicu, umanjivši štetu za devet milijuna kuna. Od preostalih 14 milijuna kuna, Šelebaj je tijekom rasprave, dostavom dokumentacije, kako je obrazložila sutkinja, uspio opravdati sve osim tri milijuna kuna, za što su on i Dijana Čuljak nepravomoćno osuđeni. Optužnica je podignuta 2013., a suđenje je počelo u svibnju 2014. Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu. 

Komentara 38

ZA
!zagreb!
13:07 20.10.2017.

Izvijestite kad bude pravomoćno i kad vrate novce.

Avatar southman
southman
13:16 20.10.2017.

Budu li vraćali brzinom kao i Ježić prije će umrijeti prirodnom smrću nego vrate i 100 kuna !

DU
Deleted user
13:39 20.10.2017.

Nemoj platiti 2 rate kredita ide ovrha a nedaj Bože hipoteke na ulici si taj tren...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije