DUBROVAČKI TAKMACI

Vlahušić i Šuica na poslu u 8 sati

18.05.2009.
u 19:56

Dan poslije prvog kruga izbora za gradonačelnika Dubrovnika, oba kandidata koja su ušla u drugi krug odaju slično raspoloženje kao u noći izbora. Andro Vlahušić, kandidat koalicije SDP-HNS, u noći izbora proslavio je i rođendan pa je, uz činjenicu da je dobio više glasova od aktualne gradonačelnice Šuice, imao dvostruki razlog za slavlje. No, dan poslije Vlahušić se vratio svojem redovitom poslu.

– Uobičajeno sam se probudio u 8, otišao u ambulantu i pregledao 20 pacijenata koji su za danas bili naručeni mjesecima unaprijed. Bez obzira na izbore, danas je normalan radni dan – rekao je Vlahušić ističući kako je primao velik broj čestitki za uspjeh.

– Kad se analiziraju rezultati u cijeloj Hrvatskoj, činjenica je da su gradonačelnici koji su bili na toj funkciji osam godina svuda dobili podršku građana osim u Dubrovniku, koji je rekao “ne” aktualnoj vlasti. Bez obzira na pritiske za stavljanje plakata ili činjenicu da se i na dan izbora iz HDZ-a zvalo građane da glasuju za Šuicu, mi smo uspjeli dobiti više glasova.

No, svjestan sam da će se tek u drugom krugu izabrati gradonačelnik i svatko tko je glasovao za mene u prvom krugu treba izaći na izbore i za dva tjedna kako bi sve imalo smisla – istaknuo je Vlahušić. I Dubravka Šuica dan poslije izbora provela je radno. Aktualna gradonačelnica odrađivala je tehničke stvari u gradskoj upravi, a bez obzira na činjenicu da je Vlahušić u prvom krugu dobio više glasova od nje, optimizam je ne napušta.

– Baš kao i u sportu, puno je teže obraniti nešto nego osvojiti. Idemo u drugi krug, a na kraju će pobjeda biti i slađa jer ćemo je osvojiti u pripetavanju – komentirala je Šuica, u čijem se taboru za vrijeme izbora osjetila nervoza. Ipak, splasnula je kad se ona obratila svima optimističnim pogledom na rezultate. Optimizma u redovima HDZ-a ne bi trebalo biti kad se pogledaju rezultati za Gradsko vijeće.

Iako koalicija HDZ-HSS ima pojedinačno najviše vijećnika, njihovih 11 glasova neće biti dovoljno za većinu u tom tijelu. Vlahušić ima 10 mandata, a već tijekom izborne noći razgovaralo se s Perom Vićanom, čija je nezavisna lista dobila 3 mandata, što je dosta za većinu u Gradskom vijeću.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije