Vlahušić u Dubrovniku slavio rođendan i pobjedu nad Šuicom

18.05.2009.
u 02:59

Andro Vlahušić, kandidat za dubrovačkog gradonačelnika ispred koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU, imao je dvostrukog razloga za slavlje.

Vlahušić je sinoć imao dva razloga za slavlje. Osim što je proslavio rođendan, stanovnici Dubrovnika su mu, po nepotpunim rezultatima, dali najviše glasova u prvim neposrednim lokalnim izborima.

Iako nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu u prvom krugu, Vlahušić je zadovoljan vodstvom ispred aktualne gradonačelnice i HDZ-ove kandidatkinje Dubravke Šuice.

– Imamo izvrsne rezultate, građani su pokazali kako nisu zadovoljni dosadašnjom vladavinom HDZ-a i Šuice. Uvjeren sam u pobjedu u drugom krugu – rekao je Vlahušić, dok je u stožeru HDZ-a i HSS-a vidljivo bilo lošije raspoloženje.

Ipak, Šuica je i dalje optimistična.
– Kao i u sportu, teže je braniti nego osvajati trofeje. Idemo u drugi krug, ali pobijedit ćemo u pripetavanju – istaknula je gradonačelnica Dubravka Šuica, koja može biti zadovoljna prvim rezultatima izbora za Gradsko vijeće Dubrovnika, gdje zasad koalicija HDZ-HSS vodi ispred Vlahušićeve liste.

Što se Dubrovačko-neretvanske županije tiče, očekivano je najbolje rezultate ostvario Nikola Dobroslavić, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU. I on ide u drugi krug, a za mjesto njegova protukandidata žestoko se bore aktualna županica Mira Buconić (nezavisna lista Stipe Gabrića Jamba) i dožupan Ivo Karamatić (SDP-HNS).

Nešto bolju poziciju za sada ima Karamatić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije