požar u domu

Vlasnici Doma tri godine zatvora zbog smrti petero korisnika

Draženka Habdija (1)
Damir Špehar/PIXSELL
11.04.2013.
u 12:43

Županijski sud proglasio ju je krivom zbog događaja od 7. listopada 2011. kada je nakon udara groma u Domu izbio požar koji je prouzročio tragične posljedice.

BJELOVAR – Na kaznu zatvora od tri godine Županijski sud u Bjelovaru danas je nepravomoćno osudio Draženku Habdija, vlasnicu bjelovarskog Doma za stare i nemoćne osobe zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Sudsko vijeće proglasilo ju je krivom zbog tragičnog događaja od 7. listopada 2011. godine u kojem je pet osoba smrtno stradalo, a dvije teže ozlijeđene.

Tog kritičnog dana uslijed udara groma došlo je do požara na njezinoj obiteljskoj kući u bjelovarskoj ulici Ozane Kotorske u koju je Habdija dvadesetak dana prije bez dopuštenja nadležnih tijela premjestila dvadeset korisnika svoga uredno registriranog Doma za stare i nemoćne osobe u Šufflayevoj 25.

Upravo zbog činjenice da je korisnike preselila u prostor za koji je znala da ne udovoljava traženim uvjetima jer nije imao adekvatnu zaštitu od požara, evakuacijske puteve, a ni gromobransku instalaciju, sudsko vijeće je u obrazloženju presude ustvrdilo postojanost uzročne veze između učinjenih propusta i tragičnih posljedica.

Zakon za ovo djelo predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina, no sud se odlučio za trogodišnju uzevši kao olakotne okolnosti u obzir činjenicu da joj je nesretni događaj u potpunosti promijenio život. Ostala je bez posla, a imovina joj je pod hipotekom. Na presudu će se žaliti i obrana i odvjetništvo.

>>Požar u Domu: Obitelji žrtava žele pola milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije