Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE PREMA ISTOKU

Vodeni val koji je pogodio Njemačku spušta se u Hrvatsku: Uz njega će stići i komarci

Dunav
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
07.06.2024.
u 08:41

Nakon poplava, očekuje se da će se pojaviti i više komaraca. Građani ističu kako će biti teško živjeti bez mrežica na prozorima, no iz Vukovara ističu kako su poduzete potrebne mjere

Obilne kiše pogodile su proteklih dana područje Njemačke te uzrokovale velike poplave. U proteklih nekoliko dana, u južnoj Njemačkoj palo je više kiše nego inače u 50 do 100 godina. Nekoliko je ljudi poginulo, a neki se vode kao nestali. Nakon što je vodeni val pogodio jug Njemačke, sličan se scenarij očekuje i na istoku Hrvatske. Kako navodi Dnevnik Nove TV, vodeni val spušta se u Hrvatsku, no iz Hrvatskih voda kažu kako panike nema. 

U Vukovaru za tjedan dana očekuju rekordan vodeni val koji će razinu Dunava podignuti do šetnice. Hrvatske vode ističu kako svakodnevno prate vodostaje i razvoj situacije. "Jutros su proglašene redovne mjere obrane od poplava na svim dionicama rijeke Dunav u Hrvatskoj“, rekao je jučer Marko Spajić, zamjenik rukovoditelja sektora u Hrvatskim vodama. Nema razloga za paniku, ističe struka, a sustav obrana od poplava je izgrađen.

Nakon poplava, očekuje se da će se pojaviti i više komaraca. Građani ističu kako će biti teško živjeti bez mrežica na prozorima, no iz Vukovara ističu kako su poduzete potrebne mjere. "Predviđeno je 13 larvic tretmana, odrađeno je već njih sedam. Još je predviđeno šest tretmana“, rekao je za Dnevnik Josip Paloš, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Vukovar.

 

GALERIJA Kataklizma u Njemačkoj: Cijeli gradovi pod vodom, raste broj poginulih, šteta se broji u desecima milijardi
Dunav
1/88

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Poslijepodne se u unutrašnjosti očekuje lokalno umjeren razvoj oblaka uz pljuskove uglavnom na zapadu, a u noći su izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Sutra, u subotu, pretežno sunčano bit će u Dalmaciji. Drugdje će biti povremeno umjerena naoblaka, a drugom dijelu i jači razvoj oblaka uz mjestimice malo kiše ili pokoji pljusak, uglavnom u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, istaknuo je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Za danas je za područje zagrebačke regije izdano žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom očekuju se ponajprije na sjeverozapadu.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi DHMZ.

 

VIDEO Poplave u Njemačkoj nose sve pred sobom: Prijeti pucanje brane, ljude spašavaju helikopterima
Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
09:41 07.06.2024.

Pronašli cjepivo protiv najgoreg virusa u roku par mjeseci, a ti isti znanstvenici nisu u stanju pronaći rješenje protiv komaraca, evo već 2024 godine. Zašto mi to miriše da je u pitanju samo novac?

EJ
ejStef
09:22 07.06.2024.

Komarci? U današnjem narativnu koji se pokušava nametnuti u javnosti komarac se ne smije ubiti. To je ekocid ili klimatski kriminal. Ubojstvom komarca potiču se klimatske promjene, budući da se iz prirode makne njegov zamah krila. Time utječemo na to da tornado u Texasu ima veću snagu.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
09:55 07.06.2024.

I komarci žele na more...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije