DALEKOMETNE RAKETE

Zapad na prijelomnoj točki, hoće li dopustiti Kijevu udare duboko u Rusiju: 'Imaju jako dobar razlog'

Long-Range Atacms Already Hitting Russian Forces In Ukraine
Foto: ABACA/ABACA
1/4
15.09.2024.
u 00:07

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij traži od saveznika da dopuste Ukrajini korištenje zapadnih projektila, uključujući američke ATACMS dugog dometa i britanske Storm Shadows

Ukrajina ima dobre vojne razloge da udari dublje u Rusiju koristeći zapadno oružje, rekao je u subotu visoki vojni časnik NATO-a, dodajući da se politički razgovori o tome nastavljaju. Britanski premijer Keir Starmer sastao se u petak u Bijeloj kući s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u vrijeme kada saveznici Ukrajine razmatraju treba li Kijevu dati zeleno svjetlo za korištenje raketa dugog dometa za napade na mete u Rusiji.

Predsjednik Vladimir Putin govori da će Zapad biti izravno uključen u borbe ako se dopusti Ukrajini da napadne zapadnim oružjem dugog dometa. Na sastanku vojnog odbora NATO-a u Pragu njegov čelnik admiral Rob Bauer rekao je da zakon o oružanom sukobu daje državi pravo da se brani i to se pravo ne zaustavlja na njezinoj granici. Istovremeno, zemlje koje opskrbljuju oružjem imaju pravo postaviti ograničenja njegovog korištenja.

"Vojno gledano, postoji dobar razlog za to; oslabiti neprijatelja, oslabiti njegove logističke linije, gorivo, streljivo koje dolazi na front." Druga strana rasprave je politička, rekao je, jer se nacije koje isporučuju oružje mogu osjećati odgovornima pa se politički razgovori o tome nastavljaju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij traži od saveznika da dopuste Ukrajini korištenje zapadnih projektila, uključujući američke ATACMS dugog dometa i britanske Storm Shadows, za napade duboko u ruski teritorij kako bi se ograničila sposobnost Moskve za pokretanje napada. Putin je u četvrtak rekao da će stvarno programiranje putanja leta projektila morati izvršiti vojno osoblje NATO-a, jer sam Kijev za to nema sposobnosti.

GALERIJA Putinova "Sotona" nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Long-Range Atacms Already Hitting Russian Forces In Ukraine
1/29

Komentara 62

GN
GNKDZ1986
08:46 15.09.2024.

RuSSki fašizam se mora zaustaviti,dakle odobriti će se svakako.

Avatar Šiljo
Šiljo
21:04 15.09.2024.

Ove godine Ukrajina pobjedjuje i zapocinje mirnu integraciju Krima.

BA
bacenheider
07:09 15.09.2024.

Ukrajini se treba dozvoljoti udare iskljucivo na vojne ciljeve,zracne luke,skladista naoruzanja i municije.Vidimo da Rusi u Ukrajini tuku i civilne objekte,bolnice,stambene zgrade,infrastrukturu koja se koristi za potrebe civilnog stanovnistva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije