Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA
Povratak na članak

Vojnik (31) iz Zagreba homoseksualce nazvao 'nakazama'. Dobio kaznu od 30.000 kuna

31-godišnjak je rekao da ne misli ni na koga specifično, već na činjenicu da se ''te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi''

Komentari 85

TR
Tridvajeda
11:36 13.11.2022.

Koliko tisuća kuna kazne dobije netko kada u novinama napiše članak o mjeri RO u Zagrebu pa naknadu nazove "okotarina"? Koliko tisuća kuna će dobiti jedna popularna kolumnistica iz 24, što uredno napiše da su svi muškarci u Hrvatskoj krkani? Koliko tisuća kuna kazne će dobiti Dežulović za "j.. vas Vukovar"? Zašto pitam? Zato što je uvreda dostojanstva i poziv na progon jednak u svim slučajevima pa bi i kazna morala biti jednaka? Zašto su prava žena u RH toliko neskladno veća od prava muškaraca? Zašto heteroseksualnim roditeljima smije netko napisati za djecu da su "okot", a pripadnike lgbt kontrakulture se smije spominjati samo u superlativima?

VL
Avatar Zgubider..
Zgubider..
11:18 13.11.2022.

I šta da čovjek sada napiše, a da komentar ne bude obrisan ili još gore, da čovjek ne dobije kaznu od 30 000 kn? Podrška gospodinu (možda prođe)...

VL
MI
Mislav28
11:41 13.11.2022.

Čovjeka sudstvo kazni sa 30 tisuća kuna za nekakav komentar, a adzovca koji opljačka milijune kuna pusti uz uvjetno i on na slobodi troši pokradenu lovu HaHa koja zemlja.

VL
DU
Deleted user
11:54 13.11.2022.

J..eš državu u kojoj je ovo moguće! I da se razumijemo za nju sam nosio pušku i pretrpio svašta, i to ne pod moraš nego kao dragovoljac ali sve to raz..baše neka "ljudska prava"! A ta očito imaju samo oni koji nisu obični ljudi!

VL
KI
kiselovrhnje
11:22 13.11.2022.

Nakaza od sudstva i države, izjava o zaštićenim polarnim medvjedima dokazano točna.

VL
JO
Joseph1
12:01 13.11.2022.

Ako je ova presuda i sudac koji ju je presudio nekom normalni, onda svi pomalo odosmo u.....

VL
DU
Deleted user
11:46 13.11.2022.

Ne podržavam nikakva omalovažavanja pa ni ljudi druge seksualne orijentacije. No ovo s kaznom je stvarno nakazno. Naše pravosuđe pokazuje svu svoju nakaznost.

VL
KL
klamerko
11:49 13.11.2022.

Jel vi znate što sve po forumima i javnim portalima pišu stotine zaštićenih polarnih medvjeda, pa im ne bude ništa? Naročito protiv crkve i svećenika?? Znate vi jako dobro. Mi nezaštićeni, katolički i patriotski dio društva, živimo u hibridnom verbalnom javnom zatvoru, gdje rešetke i zidovi nisu doslovni, nego su sačinjeni od drugih ideoloških suprotnih članova društva koji nas i naše govore ciljano uhode i jedva čekaju da netko od nas bilo kako "pogriješi". To također znate kako dobro.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
12:07 13.11.2022.

Stavi pravu stvar na pravo mjesto, podrška vojniku

VL
DU
Deleted user
11:36 13.11.2022.

... povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju... A gdje je naše dostojanstvo, nas normalnih žena i muškaraca, kad nam unose pod nos transparente "parade ponosa"? Pazite, parada ponosa...

VL
Avatar Cantor
Cantor
11:30 13.11.2022.

30.000 kuna kazne za verbalni delikt? Kome će ta kazna biti isplaćena? Ovo više nije država nego razbojnička špilja...

VL
Avatar Milisav_Gabo
Milisav_Gabo
11:55 13.11.2022.

Ja sam starija osoba i sjećam se svakakvih gadosti koje su se događale u jugokomunjarskom sustavu te sa zgražanjem moram konstatirati da tzv. 'liberalna demokracija' niti malo ne zaostaje za njim. U SFRJ je postojao verbalni delikt kao kazneno djeloo no i tamo je ukinut prije propasti socijalizma makar se već krajem osamdesetih moglo pljuvati po svemu i svačemu osim po Titu i Partiji. Ne znam tko je bio gospodinov branitelj u ovom postupku niti koji je biser od sudca (sudkinje ?) donio ovakvu presudu, no smatram da se ona ne će moći održati i postati pravomoćna ako budu korištene sve zakonske mogućnosti koje stoje na raspolaganju.

VL
DU
Deleted user
11:43 13.11.2022.

Ne slazem se sa izrecenim doticnog ali niti cinjenicom da zivim u drzavi koja ima drakonske kazne za osobne stavove.LGBT populacija nije iznad zakona i ne moze biti ravnopravnija od drugih,

VL
Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
12:16 13.11.2022.

Totalitarna država.

VL
DU
Deleted user
11:29 13.11.2022.

Živopisno mi je to koliko se uzima za ozbiljno što je netko izjavio na društvenoj mreži na svom privatnom profilu. Tako i političari razgovaraju i prepiru se preko mreže, netko nešto komentira pa novine to prenesu..... Možda ni ne misli tako, ali to je fejs, razbibriga, pa se opustiš i bubetaš svašta. . Sad je grijeh i što si nabaljezgao na facebooku, kao da si to javno izrekao....... Imam profil na fejsu i nikad te glupisti što pišemo međusobno nisam shvaćao ozbiljno. Već 2 godine ga držim otvorenim, a čedtitam samo Uskrs i Božić i to je to. Vidim da su mnogi prestali s mrežom, to je glupost i navlakuša za radničku klasu. Čovjek je izrazio svoje stajalište. Želi li se ovime reći da se ne smije imati osobno stajalište na svom osobnom profilu?!

VL
Avatar Asterix
Asterix
12:47 13.11.2022.

Sve je relativno. U Rusiji bi ga odlikovao Putin osobno. Mi idemo u drugu krajnost, toliku da nam non stop probijaju uši sa svojim pravima, imam pravo na ovo, imam pravo na ono... ne diram te, ne tlači me.

VL
SS
sokac sa drave
13:17 13.11.2022.

Nitko ih nije dirao dok su se voljeli a onda su uz pomoc onih koji su sa djonom krenuli protiv krscanstva napravili revoluciju i svima nametnuli svoje parade kazu ponosa ali po misljenju vecine parade srama.Tu nisu stali rekli su da nebudemo diskriminirani hocemo u politiku hocemo ministarska mjesta hocemo biti premijeri i predsjednici drzava .Sa prestankom neolibaralnog tumacenja demokracije prestat ce i ova anomalija.

VL
TH
Thufir
12:56 13.11.2022.

Uskoro očekujem špicle po kafićima, na placu, trgovinama i slično, koji će marno skupljati sve neprilične izjave i denuncirati svoje sugrađane za mali postotak od naplaćene kazne. Vidim u komentarima da su se nekima već "ovlažile gaćice" od uzbuđenja ravnog lovu na naciste. Damama i gospodi homoseksualcima čestitam, ovime ste postali još omiljeniji jer se to ničime bolje ne postiže nego dvostrukim mjerilima i specijalnim statusima. Samo naprijed!

VL
Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
12:18 13.11.2022.

Nije mu to trebalo. Ipak je kazna prevelika i sudstvu je i to jasno! Kad se pogledaju slucajevi i onda ovaj.

VL
MK
MKinkognito60
09:37 14.11.2022.

Mee osobno nije brika što tko radi u krevetu između četiri zida, čak to ne želim niti znati. Međutim povorka takozvanog ponosa je toćno to, iznošenje onoga što bi trebalo biti intima a komentari i zahtjevi idu toliko dalrko, da bi po toj ideologiji i ja morao biti takav, e to ne mogu prihvatiti. Pratio sam rasprave o usvajanju dijece i zakonima u vezi toga. Zgrozio sam se zahtjeva kako bi držva morala omogućiti homosexulnom paru dijete. Nisu dijeca plišanci koje možeš dobiti za rođendan. U javnom WC-u ne možeš stat pred pisoar ako nisi sam prostoru jer neznas hoce li susjed u ispred drugog pisoara počet onanirat i napadno se nadvirivati prema tebi. Ako mu prigovoriš za ponašanje počnr urlati zašto ga napadaš jer on ima prava. Pripadnici LGBT populacije si često dozvoljavaju ponošanje koje bi se moglo nazvati opscenim o za koje bi hetero populacija bila kažnjena ali uvijek imaju izgovor kao moju odbojnost jihovoj spolnoj praksi i kome će se povjerovati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.