Vokswagen u Indiji jučer otvorio tvornicu automobila

Volkswagen
AFP
12.12.2009.
u 11:22

Prvi primjerci automobila s proizvodne trake izašli su oko podneva, a očekuje se da će tvornica godišnje proizvoditi oko 110 tisuća automobila

Jučer je Volkswagen, u tvornici nedaleko od indijskog grada Mumbaija započeo proizvodnju svoga modela Polo". Njemački proizvođač automobila nada se da će u narednih šest godinauspjeti osvojiti barem deset posto rapidno rastućem indijskog tržišta automobila.
Prvi primjerci automobila s proizvodne trake izašli su oko podneva, a očekuje se da će tvrnica, u koju je investirano 580 milijuna eura, godišnje proizvoditi 110 tisuća automobila. Uz već navedeni Volswagenov model, tu će se poizvoditi i Škoda Fabia, a u drugoj polovic sljedeće godine započet će se i s proizvodnjom većega sedana.
Do sada su veliki svjetski proizvođači automobila pomalo zaobilazili indijsko tržište, no tijekom proteklog razdoblja je postalo jasno da se radi o tržištu na koje se svakako treba probiti. Indijci uglavnom traže manje automobile pristupačnijih cijena. Procjene pokazuju da bi se u narednih šet godina broj prodanih automobila u Indiji mogao podići sa sadašnjih 1,7 milijuna na 3,2 milijuna.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Hemp
Hemp
11:46 12.12.2009.

super u indiji grade tvornice auta a u hrvatskoj vikendice danke deutchland

OB
-obrisani-
12:50 12.12.2009.

Tamo nema biro rada, pa nema ni brige o nezaposlenima, tj. svako se snalazi kako zna i umije. Posto je tamo jos uvjek kastinski sistem, bogatih nema nezaposlenih, a oni ostali su svjejedno za otpis. Slicno se planira i u Hrvatskoj, tko vlada , nikakvo cudo.

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:26 12.12.2009.

E ali neznam dali ti je poznato da tamo NEMA nezaposlenosti !!!!! A radi se o skoro jednoj milijardi ljudi !!!! Aj me sad pokusaj drugim tezama opovrgnuti !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije