ZAŠTITA ŽIVOTINJA

Volontiram 24 sata na dan i nadam se zaposlenju

02.01.2003.
u 00:00

Tanja čisti stacionar, hrani pse i mačke, liječi im rane, a završit će školu za veterinarskog tehničara

Varaždinka Tanja Šipraga dvije godine brine se o napuštenim psima i mačkama u stacionaru varaždinske Udruge za zaštitu životinja "Spas". Budući da se o psima i mačkama brine 24 sata, pomalo je neuobičajeno što je odlučila svoj život posvetiti napuštenim životinjama. No, ona na to kaže:

- Od gimnazijskih dana brinem se o napuštenim psima. Volim ih i kada se jednom počnete brinuti o njima, ne možete prestati. Od njih dobivate bezgraničnu ljubav, sretni su što vas vide bez obzira na to kakve vi volje bili, i to vam daje snagu - objašnjava Tanja Šipraga.

Kaže kako se posve slučajno našla u stacionaru. Njezina majka poznaje Nelu Kezelj, sadašnju predsjednicu Udruge, počela ju je zvati za savjete kada su njezini psi bili bolesni. S vremenom su došle na ideju da osnuju stacionar. Prva je lokacija bila u napuštenoj kući u Ulici braće Radića, gdje je bilo pet, šest pasa, a zatim su se preselili na prostor u Jalkovečku ulicu. Ondje su u početku imali 50 pasa, a sada ih je 100 i 20 mačaka. Tanja se brine o hranjenju pasa i mačaka, osnovnom liječenju rana, udomljavanju životinja, čišćenju stacionara i drugom. Radi to 24 sata, a vikendom se o psima brinu drugi članovi Udruge "Spas". Volontira u stacionaru, a budući da se uskoro planiraju preseliti na novu lokaciju dobivenu od varaždinskoga Gradskoga poglavarstva uz dravski kanal, posao koji ona sada radi trebao bi biti plaćen. Stoga se odlučila upisati u školu za veterinarskog tehničara te kaže da i dalje želi tamo raditi i brinuti se o životinjama.

- U svojoj budućnosti vidim da će psi, mačke i druge životinje uvijek biti u mom životu. O mladiću sad ne razmišljam, ali i za to će doći vrijeme - kaže Tanja Šipraga.

Sanja Moharić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije