TRAGEDIJA NA LOŠINJU

Vozač HMP skočio u more pomoći ozlijeđenom pomorcu: 'Instinktivno sam donio odluku'

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 17:23

Još traju izvidi, no preliminarne informacije upućuju na to da rampa za ulazak na brod nije bila osigurana klinovima te moguće tehničke kvarove hidraulike

Grad Mali Lošinj proglasio je 12., 13. i 14. kolovoza danima žalosti zbog smrti tri pomorca koji su poginuli u nesreći na trajektu Lastovo kada je na njih pala rampa. U nesreći je ozlijeđen još jedan muškarac. U tijeku je istraga koja bi trebala biti dovršena za današnjeg dana. U trenutku tragedije, prvi su u pomoć priskočili stanovnici, a ubrzo nakon njih stigli su i članovi hitne pomoći.

Među njima je bio Hrvoje Jutriša, vozač NZHMP Primorsko-goranske županije.On je za Dnevnik Nove TV opisao akciju spašavanja pomorca koji je preživio, no udarac rampe odbacio ga je u more. Opisao je kako je muškarca na vodi održavao građanin, a kada se uvjerio da skokom u more neće ugroziti tuđu ni vlastitu sigurnost, Jutriša je uskočio u pomoć. "Imobilizirali smo čovjeka, došao je jedan građanin koji nam je pomogao i u suradnji s vatrogascima, izvukli smo čovjeka iz mora" kazao je.

Unesrećeni pomorac helikopterom je prebačen u Rijeku. Jutriša je rekao kako mu nije bilo teško i da bi sve ponovno učinio jednako. "Razmišljaš, ali to sve kratko traje. Tako da, instinktivno sam donio odluku i činilo mi se kao jedina prava opcija, što je tako i bilo" objasnio je. U tom trenutku nije razmišljao ni o čemu nego samo da što prije imobilizira pacijenta kako bi ga se moglo prevesti u bolnicu.

Na svim brodovima Jadrolinije zastave i danas vijore na pola koplja. Još traju izvidi, no preliminarne informacije upućuju na to da rampa za ulazak na brod nije bila osigurana klinovima te moguće tehničke kvarove hidraulike, ali i na zastrašujuću činjenicu da je toliko pomoraca stajalo ispod te rampe. 

GALERIJA Kako je došlo do tragedije na trajektu Lastovo?

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
1/16

Komentara 2

NE
Nemanadimak
18:26 13.08.2024.

Pazi ti istrage sve upucuje! Proslo je vec tri dana i vi neznate jel problem hidraulika (koje nema) sajla ili neki klinovi, pa kakvi klinovi? A sada nakon svega trajekt ponolvo plovi. Samo fali da se potopi skupa sa turistima.

Avatar Miloradov mali
Miloradov mali
18:35 13.08.2024.

Hadezeovci su zalijepili rampu izolirbandom i za sada drži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije