PROMETNA PROGNOZA

Vozači, naoružajte se strpljenjem! Već danas gužve na cestama

gužva a1
Foto: ilustracija
30.04.2015.
u 08:26

Pojačan promet očekuje se danas prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima. Osobito na A1 i A6 Rijeka - Zagreb, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala

Iako se za vikend najavljuje kiša i lošije vrijeme, mnogi će se Hrvati ipak odlučiti za putovanja zbog produljenog vikenda tako da se već od danas očekuje pojačan promet.

Kako je izvijestio Hrvatski autoklub, pojačan promet očekuje se danas prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima. Osobito na A1 i A6 Rijeka - Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana - Lipovac te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala.

Tijekom popodneva pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima i lukama (Valbiska, Brestova, Stinica, Prizna, Zadar i Split), u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri.

Veći broj vozila očekuje se iz smjera susjedne nam Slovenije, pa će na graničnim prijelazima Macelj i Bregana biti pojačan promet, kao i na graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija) i Primorsko-goranskoj županiji (Rupa i Pasjak).

Tijekom 1. svibnja, gužve se, osim na glavnim cestovnim pravcima te na cestama u blizini turističkih središta, očekuju i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja – na izlasku, Metković, Gabela Polje i Mali Prolog – na ulasku).

U povratku pojačan promet bit će u nedjelju, u popodnevnim satima, na autocestama A1  Zagreb - Split - Ploče i A6 Rijeka - Zagreb u smjeru unutrašnjosti te na A3 Bregana - Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana. Pojačan promet očekuje se i prema graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Kratki zastoji bit će mogući na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3), Trakošćan (A2) i Lučko (A1).

Zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t važit će u četvrtak, 30. travnja od 15 do 23 sata, u petak, 1. svibnja od 14 do 23 sata i u nedjelju, 3. svibnja od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama.

Zabrane u drugim državama u povodu Praznika rada:

Slovenija
- petak, 1. svibnja, subota, 2. svibnja i nedjelja, 3. svibnja od 8 do 21 sat.

Austrija
- petak, 1. svibnja i nedjelja, 3. svibnja od 00.00 do 22 sata.

Italija
- petak, 1. svibnja od 8 do 22 sata.

Njemačka
- petak, 1. svibnja od 00.00 do 22 sata.

Mađarska
- od četvrtka, 30. travnja u 22 sata do petka, 1. svibnja u 22 sata.

Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na Drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na našim internetskim stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave. Mehaničari Hrvatskog autokluba dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila – priopćio je HAK.

>> Evo kakvo vrijeme za Praznik rada i produljeni vikend prognozira Zoran Vakula

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije