HAK-OVO IZVJEŠĆE

Kaos zbog kiše: U Zagrebu nekoliko prometnih nesreća i dugačke kolone, voda se zadržava na cesti

Kišni dan na zagrebačkim prometnicama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.10.2024.
u 09:01

Danas, 3. listopada od 11:30 do 16:30 sati vozi se 3. etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2024. na cestama Ličko-senjske i Primorsko goranske županije

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog obilnijih oborina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Povećana je gustoća prometa uz povremene zastoje: na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba; na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca; na državnoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Splitu iz smjera Solina i Podstrane. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija 9308 Rijeka-Cres-Mali Lošinj.

Prema Google kartama, jutro je u Zagrebu počelo kaotično. Gužve su u svim smjerovima, a prijavljene su dvije prometne nesreće kod Črnomerca i jedna na Slavonskoj aveniji u Trnju. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba, kolona je 4 km.

Foto: Google Maps

Danas, 3. listopada od 11:30 do 16:30 sati vozi se 3. etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2024. na cestama Ličko-senjske i Primorsko goranske županije relacijom: Otočac-DC50-DC23-Vratnik-DC8 -Senj-Povile-Novi Vinodolski-Bribir-Grižane-DC99-Belobrajići-Križišće-Sveti Kuzam- Kukuljanovo -Drage (Čavle) - DC3 Buzdohanj-DC3-Svilno-Orehovica-DC8 Permani-A7 izlaz Učka-Jadranska magistrala (DC8)-Kvarnerska cesta-Opatija;

Kratkotrakno će se zaustavljati promet na autocestama A1 i A7 u zonama naplata: između 12:15 h i 13:15 h u zoni NP Otočac; između 12:30 h i 14:00 h u zoni NP Žuta Lokva; između 14:00 h i 15:00 h u zoni čvora Čavle i čvora Orehovica; između 15:00 h i 16:00 h u zoni NP Rupa i čvora Jurdani, na čvoru Trinajstići i na čvoru Učka. Prolazak biciklista trasom autoceste A7 od čvora Jurdani do čvora Učka (u smjeru Zagreba) i dalje prema Opatiji očekuje se između 15:20 sati i 15:50 sati.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će gradovi u BiH izgledati za 100 godina. Pogledajte rezultate, fascinantni su

Kišni dan na zagrebačkim prometnicama
1/15

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije