POSLJEDICE KLIMATSKIH PROMJENA
Vremenske nepogode 'ubijaju' hrvatske delicije: Mnogi proizvođači u očaju bacaju ih u otpad
Traže se načini kojima bi kulen i prije nego što se uopće nadjene u crijevo izgubio vlagu, s obzirom na to da je proizvodnja zbog klimatskih poremećaja sve neizvjesnija, kaže Andrija Matić
Komentara 18
WA
Suše oni sad bih rekao. Dodaju natrijev nitrit i druga smeća za boju i okus. Vidjelo to pravog mesa nije.
BU
Čuo sam i ja da se dosta baca, ali znate čega? Bućkuriša. Pravo meso, domaće meso se ne baca i ne kvari.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Pršuti i svinjsko bez uz ventilatorsko sušenje po kvaliteti zaostaje 300% u odnosu na prirodno sušenje uz buru i dimljenje na hrastovom ili grabovom drvetu . To je industrijska i masovna proizvodnja,onaj tko živi u Dalmaciji i tko to radii na tradicionalan način to je neusporedivo...Ovo što prodaju u dućanima pod "dalmatinsko" to nema veze sa Dalmatinskim pršutom i pancetom...to je industrijska proizvodnja bez dima i drva,to je sasvim stoti drugi proizvod...