VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme će biti sunčano, ali ne i svugdje stabilno: Evo gdje se za vikend očekuje kiša

Kišni dan u Puli
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
12.10.2024.
u 07:28

Za danas je izdan niz upozorenja zbog vjetra. Narančasto, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je za Velebitski kanal

Vrijeme će danas u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, a ujutro u Gorskoj Hrvatskoj s prolazno više oblaka. Na moru će biti pretežno vedro. Vjetar na kopnu bit će većinom slab. Na Jadranu će umjerena bura, podno Velebita i jaka, oslabjeti i okrenuti sredinom dana na mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 16 do 21, u Dalmaciji i do 24 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za danas je izdan niz upozorenja zbog vjetra. Narančasto, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je za Velebitski kanal. Žuta su upozorenja na snazi za riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te Dalmaciju. 

U nedjelju će vrijeme, prema podacima DHMZ-a, biti djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te na širem riječkom području uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše. Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u višim predjelima i jak. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 16, a najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C.

"Uz prolazno više oblaka u noći od ponedjeljka na utorak mjestimice može pasti i malo kiše. U nedjelju će puhati povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutra će biti svježa, a dnevna temperatura oko ili malo niža od prosjeka za ovo doba godine. Na Jadranu u nedjelju i početkom idućeg tjedna pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. U noći od ponedjeljka na utorak na sjevernom dijelu ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar", navodi za HRT meteorolog mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

GALERIJA Pitali smo Chat GPT koji su najgori stereotipi o Hrvatima: Odgovori će vas neugodno iznenaditi
Kišni dan u Puli
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije