TOMISLAV ŽIGMANOV

Vučić objavio: Predstavnik Hrvata bit će ministar u novoj vladi Srbije

Hungarian PM Orban, Austrian Chancellor Nehammer and Serbian President Vucic attend a news conference in Budapest
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
1/2
23.10.2022.
u 12:34

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Vučić rekao je da je Predsjedništvo stranke na sjednici u nedjelju prihvatilo prijedlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlade Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju, objavljujući sastav nove srbijanske vlade, da će predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov biti kandidat za ministra za ljudska i manjinska prava.

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS)  Vučić rekao je da je Predsjedništvo stranke na sjednici u nedjelju prihvatilo prijedlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlade Srbije.

Njezin zamjenik i ministar vanjskih poslova bit će Ivica Dačić, a potpredsjednici će biti ministar obrane Miloš Vučević i ministar financija Siniša Mali. Ministarstvo unutarnjih poslova vodit će Bratislav Gašić.

Vučić, nabrajajući imena kandidata, nije pročitao imena Zorane Mihajlović i Aleksandra Vulina, navodi beogradska agencija Beta.

Otvarajući sjednicu Glavnog odbora SNS rekao je da su neka ministarska mjesta još uvijek nepopunjena.

VIDEO: Zbog dojave o bombi ispražnjena je Robna kuća Rijeka

 

Komentara 32

Avatar Bongozg
Bongozg
12:42 23.10.2022.

hoce li se polozaj hrvata u srbiji popraviti? nece, jer je cilj izbjeci sankcije eu-a

AF
afer
12:42 23.10.2022.

Je li Komšić?

TO
ToVuS
12:49 23.10.2022.

Ako voli Hrvate kao i prmijerka inače Hrvatica onda jao ti ga njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije