ZBOG IZJAVA NA SUMMITU

Vučić reagirao na prozivke hrvatskih političara: 'Nisam znao da sam četnik'

Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom situacije na Kosovu i Metohiji
Foto: M.M.
1/3
12.10.2024.
u 18:43

Summit u Dubrovniku okupio je čelnike država jugoistočne Europe i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a izazvao je burne reakcije javnosti kada se doznalo da je na njega pozvan Aleksandar Vučić, ali ne i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon posjeta summitu u Dubrovniku objavio je na službenom Instagram kanalu isječak priloga iz emisije RTL-a koja spaja njegove izjave iz Dubrovnika s komentarima predsjedničkih kandidata Dragana Primorca i Mire Bulja koji su se oštro usprotivili Vučićevim izjavama.

Naime, premijer Andrej Plenković na summitu je kratko spomenuo događaje iz Domovinskog rata, koje je Vučić kasnije komentirao za medije kazavši da "Srbija situaciju vidi 100 posto drugačije od Hrvatske". Primorac je izjavu nazvao "neprihvatljivom", dok je Bulj poručio "Četniče, odlazi iz Hrvatske".

"Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to nitko u obitelji nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živjele europske vrijednosti" napisao je Vučić na profilu i u kratkom roku prikupio velik broj reakcija pratitelja koji mu izražavaju podršku.

Podsjetimo, summit u Dubrovniku okupio je čelnike država jugoistočne Europe i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a izazvao je burne reakcije javnosti kada se doznalo da je na njega pozvan Aleksandar Vučić, ali ne i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Summit u Dubrovniku okupio brojne čelnike

Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom situacije na Kosovu i Metohiji
1/75

Komentara 47

Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:11 12.10.2024.

Jel' to onaj koji je glinjane ostavio na cjedilu?

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
19:26 12.10.2024.

Sigurniji je bio u gostima nego što je kod kuće.

Avatar pendreck
pendreck
19:09 12.10.2024.

sve dok povijest potpuno razlicita u Srbiji i u Hrvatskoj (osim u apsurdnim skolama za Pravoslavce u Podunavlju!!! ) nema ni pomirbe ni istinske normalizacije. Zato treba napokon primiti se posla... od Necertanja, Dogadaja u Jugoslavenskoj Diktaturi, Istini o ND Hrvatskoj, preko Bleiburga, do Jasenovca i napokon velokorspskih ratova -Jugo Raspada. 2 Generacije ..i treba se to na najviisoj razini rjesit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije