glavni tužitelj

Vukčević: Suđenje Ejupu Ganiću u Sarajevu ne bi bilo pošteno

ejup
10.04.2010.
u 11:38

Ejup Ganić, predsjednik ratnog Predsjedništva BiH, osumnjičen je u Srbiji za ratne zločine počinjene u Sarajevu.

BEOGRAD - Na pitanje novinara beogradske "Politike" smatra li da će Ejupu Ganiću, predsjedniku ratnog Predsjedništva BiH koji je uhićen u Londonu i čeka izručenje Srbiji ili BiH, biti suđeno ukoliko bude izručen Bosni, Vladimir Vukčević, glavni tužitelj za ratne zločine Srbije, rekao je da bi mogli "nastupiti mnogobrojni problemi ukoliko bi mu se sudilo u Bosni".

- Prije svega, problem je mogućnost fer i poštenog suđenja koje treba donijeti satisfakciju žrtvama. Ako je točno da je predsjednica Vrhovnog suda BiH izjavila "Svi smo mi Ganić", onda imamo razloga postaviti pitanje objektivnog suđenja u BiH - rekao je Vukčević koji će u utorak nazočiti pretresu pred sudom u Londonu koji će razmotriti i odlučiti kojoj državi će biti izručen Ganić. Ejup Ganić je osumnjičen u Srbiji za ratne zločine počinjene u Sarajevu.

- U stalnom smo kontaktu s tužiteljstvom Velike Britanije ali ne želim na bilo koji način utjecati na engleski sud. Svaka odluka pravosuđa Engleske bit će uvažena od naših institucija - rekao je Vukčević.

Komentara 22

DA
Dayton
12:14 10.04.2010.

Tesko je stanovnicima Bosnjakistana razumjeti da su i oni vrsili zlocine a da je zahvaljujuci ulozi Ejupa Ganica poceo rat u BiH masakrom nad vojskom JNA. Vrijeme je za mirno razdruzivanje te iluzorne projekcije jedne drzave koja se zove BiH.H. Rijesenje je: Tri drzave: Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosnjakistan.

YO
yohana
12:35 10.04.2010.

ako se vec radi natome da se kazjavaju ratni zlocinci,smatram da se i gsp ganicu treba suditi.on je za to vrijeme bio clan ratnog zapovjednistva BIH.zlocini su bili veliki u toj drzavi pa prema tome trebaju se ispitati svi.na hrvatskoj strani svi su bili kaznjeni pa prema tome ni muslimanska strana netreba biti postedena.ja osobno mislim da se treba suditi gsp ganicu.koliko je kriv neka to odrede sudovi.po meni bilo bi to nekako pravedno.

OB
-obrisani-
19:51 10.04.2010.

Evo pogledajte isjecak iz emisije upitnik srpske tv, pa cete vidjeti kakvim se lazima ti tipovi sluze i zasto nemogu (sa lazima) da dignu optuznicu za 19 ubijenih vojnika JNA...Poslije ovoga nije ni cudno sto srbi sve manje gledaju svoju televiziju vec gledaju druge medije da bi saznali istinu.... http://www.youtube.com/watch?v=lsrFO8bY908

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije