Više od 11,5 tisuća gostiju

Vukovarski turizam u 2022. godinu ušao sa kvalitetnim rezultatima

Foto: TZ Vukovar
1/4
10.01.2022.
u 10:52

Vukovar je prošle godine posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju te je ostvareno 27,5 tisuća noćenja.

Iz Turističke zajednice grada Vukovara kažu kako je Vukovar u 2022. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima. Navode kako je Vukovar prošle godine posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju te da je ostvareno 27,5 tisuća noćenja.

- Porast od 87 posto u dolascima i gotovo 104 posto u noćenjima bez školskih ekskurzija u odnosu na 2020. godinu potvrđuje da su Vukovar i hrvatski kontinent postali tražena turistička destinacija, osobito među domaćim gostima kojih je u ukupnoj strukturi gotovo 80 posto. U usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom prošle je godine dosegnuto 70 posto dolazaka i 80 posto noćenja i to bez školskih ekskurzija kojih zbog pandemijske krize praktički nije ni bilo – kažu u Turističkoj zajednici grada Vukovara. 

Foto: TZ Vukovar

Dodaju kako je Dunav jedan od najjačih aduta kontinentalne Hrvatske ali i da veliki potencijal leži u riječnom kruzingu koji se nakon iznimno teške 2020. godine počeo oporavljati. Tako je prošle godine u vukovarsko pristanište uplovilo 125 kruzera s 11.349 putnika. Ne bude li većih iznenađenja vezanih uz epidemiološku situaciju, ove se godine očekuje čak i više uplovljavanja od rekordnih 351 kruzera koliko ih je bilo i 2019. godine.

Prošle je godine za oko 35 posto porastao i broj posjetitelja memorijalnih mjesta, čak više od 85 tisuća privukao je Vukovarski vodotoranj u samo godinu dana od otvorenja krajem 2020. godine, a 40 tisuća ostala memorijalna mjesta objedinjena u Vukovarski nokturno.

Foto: TZ Vukovar

U 2021. otvoreno je i šest novih smještajnih objekata, pa ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1.040 kreveta.

Ovim turističkim rezultatima pridonijele su i brojne tradicionalne, ali i nove, manifestacije, a od ove godine sve važnije su u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara.

- Iza nas je uspješan Advent u Vukovaru, a uskoro nas očekuje Vinkovo i maškare, na proljeće već tradicionalan festival Svi zaJedno hrvatsko naj, potom Fišijada na Međunarodni dan Dunava, početkom srpnja 16. Vukovar Film Festival, pa 15. Vukovarski etno sajam i OktoBierFest… - ističe Marina Sekulić, direktorica TZ grada Vukovara.

Foto: TZ Vukovar

Dodaje kako iza sjajnih rezultata stoji i intenzivna i kontinuirana promocija koju prate novi marketinški materijali. Nova biciklistička karta, letak za ribolovni turizam, virtualna šetnja Vukovarom 360°, samo su neki od njih.

- Prošle godine posjetile su nas ponovno i novinarske i TV ekipe, kontinuirano provodimo turističko označavanje, organizirali smo i atraktivan nagradni natječaj na društvenim mrežama za najbolju fotografiju, a kako bismo bili u korak s trendovima sudjelovali smo u nizu edukacija i seminara. U godini koja je pred nama nastavljamo s projektom upravljanja kvalitetom u destinaciji kojim ćemo umrežiti turističke dionike i poticati ih na izvrsnost, a očekuje nas i nastavak realizacije velikog projekta - izgradnja Arheološkog parka Vučedol. Tako će naš grad, uz Vukovarski vodotoranj i Muzej vučedolske kulture u skoroj budućnosti dobiti još jednu veliku turističku atrakciju - zaključuje Marina Sekulić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije