incident u hsp-u

Vuković Srbu: Lažov ste i produžena ruka HDSSB-a!

hsp,josip vuković,akumulator (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.02.2013.
u 12:45

Ako bilo tko dokaže moju vezu s HDSSB-om i tvrtkama kojima oni upravljaju, ja ću 1. svibnja zauvijek napustiti politiku. Isto očekujem od onih koji me prozivaju, kao i od novinara, odgovorio je Srb

Gospodine Srb, vi ste lažov i manipulator! Produžena ste ruka HDSSB-a, i to cijeli grad zna! Vidjelo se to na sjednici Gradskog vijeća, kada niste glasovali za smjenu Josipa Vrbošića, što je sprdnja, sramota! – obrušio se Josip Vuković na čelnika HSP-a Danijela Srba. Vuković se, pak, još uvijek smatra legalnim predsjednikom osječkog HSP-a, iako je vrh stranke tu podružnicu raspustio u siječnju, netom nakon izbacivanja Ante Đapića iz redova pravaša. I Srb i Vuković sazvali su konferenciju za novinare istodobno, prvi u prostorijama stranke, a drugi ispred njih. Vuković je želio govoriti o optužbama da su on i njegovi kolege iz stranačkih prostorija odnijeli inventar. No, popeo se na kat i stao uz bok Srbu te sasuo lavinu optužbi.

Stranku podredio sebi

– Kompletnu je stranku prava podredio sebi, za neke mutne poslove u Vodovodu, za nekih dva milijuna kuna, a još će biti i priče o primanju mita prije nekoliko godina u jednom lokalu u Donjem gradu. Može me slobodno tužiti! – poručio je.

– Niste li vi 1997. isključeni iz stranke? – presjekao ga je Srb.

– Nemam dlake na jeziku kao vi, niti sam tada imao, a vi ste manipulator još od tada! Za mene nije bilo autoriteta ako se radilo o istini. A vi ste lažov! – odgovorio mu je Vuković. On tvrdi da je Srb ušao u urede 31. siječnja, a 17 dana poslije obavijestio je medije da nešto nedostaje.

– Što ste čekali? Učinili ste to da biste skrenuli pažnju sa svoga čina na sjednici Vijeća. Preveo je HSP u HDSSB, ali za vlastite potrebe. A koje stvari još stoje iza toga, pokazat će se ovih dana – kazao je Vuković. Srba, koji je dotad uglavnom u tišini puštao Vukovića da govori, to je izbacilo iz takta pa je povisio ton.

– Što vi ovdje izvodite? Što vi glumite? Želite izazvati nered! Zašto niste vratili stvari? Imali ste prilike. Vi, gospodine Vukoviću, imate problema. Želite izazivati cirkuse i skandale – izjavio je.

Cirkusant i lažov

– Ne, vi ste cirkusant i lažov! – nije mu ovaj ostao dužan. Stvari se, ustvrdio je Vuković, nalaze u automobilu pred uredom, a nisu ranije vraćene jer je Srb "31. siječnja vidio da nešto nedostaje i zaključao prostorije".

– Isključeni ste iz stranke 1997.? – upitao ga je Srb.

– Ne znam, to vi kažete. Zajedno ste sa mnom održavali konferencije ovdje, kao predsjednikom podružnice, i obilazili smo teren skupa. Opet lažete! – kazao je na to. Srb nije želio početi konferenciju za novinare dok Vuković i nekoliko njegovih kolega ne izađu, no oni su inzistirali da saslušaju što to Srb želi reći novinarima.

– Ja sam 1991. bio na prvoj crti, a vi u pozadini. Kako ste bili kukavica tada, tako ste i sada – obrušio se Vuković nadalje. Tek na apel novinara i prema jednima i prema drugima da imaju obzira prema njima, Vuković je nakon 20-ak minuta otišao. Danijel Srb potom je političke protivnike, ali i novinare pozvao na dvoboj istine.

– Ako bilo tko dokaže bilo kakvu moju vezu s HDSSB-om i tvrtkama kojima oni upravljaju, ja ću 1. svibnja zauvijek napustiti politiku. Isto očekujem od onih koji me prozivaju. Pozivam i novinare, koji to insinuiraju, ako to ne dokažu, neka i oni 1. svibnja napuste politiku – poručio je čelnik pravaša.

>> Odbjegle HSP-ovce pozdravio selotejpom i akumulatorom

Komentara 19

DO
Doglavnik
13:52 21.02.2013.

Hrvatski pravasi trebaju se odazvati svi prvom skupu svih pravaskih stranaka .! Na tom skupu trebaju pozvati Tadica da preuzme sve pravase i postane predsjednik svih pravaskih stranaka! Tko se protivi ujedinjenju pravasa u bilo kojoj pravaskoj stranci treba gaa hitno izbaciti ! Nacionalne interese treba staviti ispred osobnih ! Dok se oni bave svadjama domaci pljackasi opljackase drzavu Hrvatsku! Ujedinjeni pravasi trebaju praviti trecu politicku opciju sa HDSSB,HSLS,HSS,Hrvatskim Hrastom te cekati razvoj situacije u HDZ jer i HDZ ce se raspasti na mafijaski i demokratski i sa demokratskim HDZ uspostaviti trecu politicku opciju svih ovih stranaka!

Avatar ambasadoor
ambasadoor
13:56 21.02.2013.

Normalno da su se razjedinili i rascjepkali kad svak zeli za sebe vodecu poziciju. Interes koji sve njih vodi jest samo osobna korist ma koliko se "domoljubno" busali u prsa.

JO
jopa999
16:48 21.02.2013.

Opet se napada HDSSB sa svih strana, a oni se jedini u potpunosti zalažu za Slavoniju i Baranju. Treba im reći hvala na svemu. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije