Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RTG SRCA, PLUĆA, UZV...

Neočekivan oglas iz biskupije: 'Za brže liječničke preglede obratite se svojim župnicima'

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
24.10.2023.
u 13:55

Na popisu pretraga su UZV abdomena, urotrakta, dojki, dječjih kukova, lokomotornog sustava, površinskih struktura, štitnjače, vrata i pazuha, color doppler vena i arterija...

Poliklinika Slavonija iz Osijeka u dogovoru s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije do kraja godine nudi besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i Odjelu radiologije, objavila je IKA. "Svi vjernici, odnosno žitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste mogu se obratiti svojim župnicima, koji će ih uputiti u daljnji postupak", izvijestila je Biskupija. 

Na popisu pretraga su UZV abdomena, urotrakta, dojki, dječjih kukova, lokomotornog sustava, površinskih struktura, štitnjače, vrata i pazuha, color doppler vena i arterija, bubrega i testisa, mamografija, kraniogram, RTG srca, pluća, zdjelice s kukovima, snimanje paranazalnih sinusa, pregled kardiologa i druge preglede. Caritas je objavio i puni popis.

Caritas te biskupija koja obuhvaća oko 450.000 katolika, preglede s istom poliklinikom organizirao je i prošle godine. Đakovačko-osječka nadbiskupija prostire se istočnim dijelom Hrvatske, Poliklinika Slavonija Osijek počela je 1998. godine raditi kao kirurška ordinacija u Đakovu koju je osnovao kirurg Josip Turjak nakon dugogodišnjeg stjecanja iskustva na odjelu kirurgije u osječkoj bolnici. Poliklinika je proširila djelatnost i promijenila naziv u Poliklinika Turjak. Prije 14 godina osnovana je poslovna jedinica u Osijeku, a 2015. godine poliklinika u Osijeku mijenja ime u Poliklinika Slavonija Osijek.

Video: Veliki uspjeh zagrebačkih liječnika: "Obavili smo četiri transplantacije srca u tjedan dana, nema mnogo institucija koje se mogu time pohvaliti"

Komentara 7

LL
lijepa_li si
16:44 24.10.2023.

caritasovo srce su ljudi s bezgraničnom ljubavi. hvala im.

MN
Mirko-Nemirko
17:53 24.10.2023.

Đakovačko-Osječka Nadbiskupija formira novu partiju: Da bi mogli koristiti besplatne preglede u jednoj zdravstvenoj ustanovi, morati će redovito dolaziti na sastanke (mise), obvezno plaćati članarinu (bir), ispovijedati se (samokritika), što će sekretar (župnik) evidentirati, Onda će dobiti potvrdu (karakteristika) za pregled.

OT
otrovnijezik
14:25 24.10.2023.

Nije li Kujundžija jednom izjavio da jedan svećenik vrijedi više nego dvadeset doktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije