Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za dvije regije upaljen meteoalarm, u nekim dijelovima Hrvatske kiša će prelaziti u snijeg

U Osijeku počeo padati prvi ovogodišnji snijeg
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
22.11.2023.
u 07:13

Zbog olujne bure s orkanskim udarima koja će puhati više od 120 kilometara na sat za riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić upaljen je crveni meteoalarm

Oblačno s kišom mjestimice, a u Dalmaciji u prvom dijelu dana i lokalnim pljuskovima, očekuju Hrvatsku u srijedu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu koji napominje kako će u Gorskom kotaru i Lici kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Vrijeme će biti vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren do jak, na udare ponegdje olujan sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati jaka do olujna bura, ponajprije podno Velebita i s orkanskim udarima. Temperatura zraka većinom će se kretati od 5 do 9, krajem dana osjetno niža, a na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Zbog olujne bure s orkanskim udarima koja će puhati više od 120 kilometara na sat za riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić upaljen je crveni meteoalarm. Ostatak Jadrana pod narančastim je upozorenjem, dok je za karlovačku i zagrebačku regiju upaljen žuti meteoalarm. 

VEZANI ČLANCI: 

Sutra će pak biti djelomice sunčano, u Dalmaciji više oblaka, a još do jutra na južnom dijelu može pasti poneka kap kiše. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno na udare i jaka, podno Velebita orkanska. Poslijepodne slabi i prema otvorenom moru ponegdje okreće na umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na Jadranu od 6 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviša dnevna od 4 do 8, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije između 14 i 18°C.

– U četvrtak i petak u unutrašnjosti u kopnenom području djelomice sunčano i uglavnom suho. Jutra će biti hladna, mjestimice uz slab mraz, te maglu i sumaglicu. U subotu promjenjivo, povremeno s kišom, u višem gorju sa susnježicom i snijegom, a zapuhat će i umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu u četvrtak djelomice sunčano i vjetrovito, puhat će jaka i olujna bura. U petak u Dalmaciji oblačnije, mjestimice i kiša. U subotu promjenjivo i nestabilno, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova, a zapuhat će umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar – prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.
 

VIDEO Vozimo se šibenskom rivom: Dolac i katedrala najugroženiji od poplave

Komentara 4

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
07:33 22.11.2023.

samo lozite i plasite raju. ne smije proci dan da se s necim ljude ne plasi!

PE
Penkalar
20:46 22.11.2023.

Čime je upaljen alarm? Upaljačem ili šibicom?

AN
AntePortas9
08:50 22.11.2023.

Da. Da. Alarm. Kažu da mi moglo biti i snijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije