Cijene nekretnina

Za kvadrat stana u Slavonskom Brodu 700, a u Lipiku 500 eura

Stanovi u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
04.02.2016.
u 12:45

Posljednji podaci istraživanja tržišta portala Njuškalo pokazuju stalni pad cijena u kontinentalnoj Hrvatskoj

Iako su cijene nekretnina u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji i lani bile među najnižima u Hrvatskoj, ove su godine dodatno pale, a očekuje se i nastavak tog trenda.

Analizom portala Njuskalo.hr utvrđeno je kako cijene nekretnina u kontinentalnoj Hrvatskoj u posljednje dvije godine kontinuirano padaju, a u ovim dvjema županijama niže su u prosjeku za 6 do 7 posto. Cijena stanova u Slavonskom Brodu pala je u prosjeku na 700, u Požegi na 600, a u Pakracu i Lipiku i na manje od 500 eura po četvornome metru. Za kuće se pak, bez obzira na kvadraturu, ne može dobiti više od 50 ili maksimalno 60 tisuća eura.

– Veoma je teško formirati cijenu uređenih kuća po kvadratu. Njihovu vrijednost procjenjujemo po nekim drugim elementima. Stoga, što je kuća veća, cijena je po kvadratu niža i obrnuto – kaže Mario Brezičević iz agencije za promet nekretninama “Diva”. Padu cijena pridonijelo je i povećano iseljavanje stanovništva. 

>> Cijene nekretnina nastavljaju padati, tražene cijene 4 posto niže nego godinu prije 

>> Od 2008. stanovi pojeftinili 25 posto

Komentara 3

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:26 04.02.2016.

Dobro, kupis gasonjeru u Lipiku i sta dalje?

Avatar germanikus
germanikus
13:54 04.02.2016.

Ako znamo da građevinski materijali kao i priključci imaju istu cijenu u Zagrebu i Lipiku a da na konačnu cijenu utječe cijena Građevinske i zemljišta{što može na prosječnoj lokaciji poskupjeti kvadrat za ca.350Eura} onda se pitamo tko je tu lud tražeći z Zagrebu primjerice u prosjeku 1550 za m kvadratni!U civiliziranom svjetu marža se kreće između 10 i 15 % a samo u vukojebinama ala Hrvatistan investitor želi na prvoj gradjni zaraditi za 3 generacije!Naravno dok budu postojale bu...dale koje su spremne za stan u zagrebačkom Podsusedu{to je četvrt gdje kad padne mrak nije preporučeno bez pištolja i dvije bombe šetati uokolo}platiti 1500 Eura do tada će se nastaviti šišanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije